ZeniMax (Vlasnik Bethesda-e) registrovao novu igru pod imenom Deathloop

Ukoliko ste upućeni u “ko je šta kome” kada je u pitanju industrija video-igara, onda verovatno znate da je korporacija ZeniMax Media krovni vlasnik izdavača i studija Bethesda Softworks, ali i studija id Software (Doom, Wolfenstein, Quake) i Arkane Studios (Dishonored i Prey), kao i još par drugih studija, koji takođe rade neke popularne naslove, kao što su Tango Gameworks, koji nam je doneo The Evil Within serijal.

Sa ovako bogatim vlasništvom i studijima koji su nam doneli poprilično kvalitetne igre proteklih godina, svaki put kada vidimo da se nešto novo vezuje za ovog giganta interesovanje prirodno postaje veliko.

Ovoga puta je ZeniMax 26. decembra u SAD-u trejdmarkovao ime za igru “Deathloop” koja je opisana kao “spremna za onlajn”, šta god to značilo. Fraza deathloop se u gejmingu obično vezuje za situacije kada imate neku sačuvanu poziciju u nezgodnom trenutku, gde iznova i iznova instant umirete i zbog toga ne možete da imate dalji progres, pogotovo ako igra koristi auto-save sistem. Ovakve situacije umeju da budu poprilično frustrirajuće i ne bi trebalo da se dešavaju, ali bi bilo zanimljivo videti da neko napravi igru na takvom sistemu.

Naravno, ovo su sve samo spekulacije i nemamo još nikakvih ideja o čemu bi ovde tačno moglo da se radi, ali nas ime asocira na nešto što vidimo da bi Arkane Studios mogao da iznese kao zanimljivu igru.

Šta vi mislite?

Original Article