Žena tužila Apple zbog „opasnosti uhođenja od strane bivših“

0
61
zena-tuzila-apple-zbog-„opasnosti-uhodjenja-od-strane-bivsih“

PCPress.rs Image

Još jedna žena tužila je Apple zbog airtaga.

PCPress.rs Image

Bivši dečko jedne žene koja je podnela tužbu protiv Apple, postavio je u njenu torbu, airtag, putem kojeg je mogao da je prati i uhodi. Druga žena koja se pridružila ovoj tužbi je navela da je njen bivši suprug postavio airtag u gumu automobila, kako bi mogao da prati njeno kretanje i kako bi pronašao njenu novu adresu. Sledeća žena je izjavila da je njen bivši suprug postavio airtag u ranac njihovog deteta. Ova grupna tužba podneta je u San Francisku. Sve žene koje su izjavile da su žrtve uhođenja nisu imale nikakve fizičke sukobe.

Međutim, u Indijanapolisu je ubijena žena, nakon što je njen bivši dečko uspeo da je pronađe upravo putem AirTaga. Ovaj slučaj nije dobio na medijskoj pažnji, iako je drastičan primer zloupotrebe navedenog uređaja.

Apple se sa ovakvom tužbom upravo zbog airtaga ne suočava prvi put. Međutim, adekvatnog rešenja još uvek nema ni sa pravne tačke a ni sa stanovišta Apple. Apple je do sada samo objavio način kako da se zaštitimo od ovakvih situacija, ali to očito nije dovoljno.

Izvor: indianexpress.com

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.