Zelda: Tears of the Kingdom prodata u preko 10 miliona primeraka za samo 3 dana

0
38
zelda:-tears-of-the-kingdom-prodata-u-preko-10-miliona-primeraka-za-samo-3-dana

Sudeći po oduševljenim kritikama, brojnim gledaocima strimova i stalnom prilivu klipova sa igranjem koji se dele na društvenim mrežama, bilo je jasno od samog početka da će igra The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom postići veliki uspeh. Sada je Nintendo potvrdio da je ova igra najbrže prodavana u istoriji franšize.

Nintendo je danas objavio prve podatke o prodaji igre The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i potvrdio da je igra prodala 10 miliona primeraka širom sveta u prvih tri dana od izlaska na tržište. Ukupno gledano, Zelda serijal je do sada prodat u 130 miliona jedinica računajući sve igre, a Tears of the Kingdom je najbrže prodavana igra u istoriji serijala.

Sa 10 miliona prodatih primeraka, Tears of the Kingdom je već na trećini puta ka prestizanju prodaje igre Breath of the Wild koja trenutno broji skoro 30 miliona prodatih jedinica širom sveta. Ukoliko ne dođe do naglog pada prodaje u narednim mesecima, Tears of the Kingdom bi mogao da nadmaši prodaju igara Pokemon Scarlet/Violet (22 miliona prodaja) i Super Mario Odyssey (25 miliona prodaja) do kraja godine.

Još uvek nismo imali prilike da se detaljno posvetimo Tears of the Kingdom i tek smo na početku, ali već sada se sve čini boljim nego Breath of the Wild. I pored uživanja u originalnoj igri, nove sposobnosti i raznovrsnost mape u igri Tears of the Kingdom podižu stvari na novi nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More