Zelda: Tears of Kingdom nosi ogroman profit za Nintendo, prodato 18 miliona primeraka

0
56
zelda:-tears-of-kingdom-nosi-ogroman-profit-za-nintendo,-prodato-18-miliona-primeraka

Nintendo je imao prilično uspešnu godinu do sada, sa Super Mario filmom koji je razbio box office i The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom koji je lansiran uz oduševljene kritike. Sav taj uspeh se zaista preveo u više novca, sa Nintendom koji uživa u svojim najvećim Q1 profitima ikada.

Tokom Q1 Nintendove fiskalne godine, kompanija je ostvarila svoj najveći Q1 profit ikada, generišući 1,3 milijarde dolara profita i 3,2 milijarde dolara ukupnog prihoda. Prethodni Q1 rekord za Nintendo je postignut 2020. godine, ubrzo nakon što je pandemija počela, tokom kojeg je kompanija zaradila nešto više od 1 milijarde dolara.

Brojevi ovde su povećani uspehom The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i Super Mario Bros. filma, koji je takođe generisao oko 1,3 milijarde dolara na box office. Najnoviji izveštaj o zaradi takođe je otkrio neke neverovatne brojeve prodaje za najnoviji Zelda naslov, koji je sada prodao preko 18 miliona primeraka od lansiranja u maju.

Iako bi prodaja Nintendo Switch konzola trebalo da uspori ovoliko kasno u generaciji, konzola i dalje nastavlja da nadmašuje očekivanja. Skoro četiri miliona Switch konzola je prodato prošlog kvartala, godišnji porast od oko 500.000 jedinica.

Nintendo bi trebalo da nastavi da ima jaku godinu zahvaljujući nizu ekskluziva, uključujući Super Mario Bros. Wonder, Super Mario RPG, Detective Pikachu Returns i druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More