Među vašim fotografijama su se počele pojavljivati čudne slike displeja? Vreme je da blokirate tu mogućnost na vašem Apple Watch-u.

Možete napraviti snimak displeja na Apple Watch-u ako pritisnete Side taster i Digital Crown u isto vreme. Šta bi mogla biti prava svrha snimanja takvih fotografija u svakodnevnom korišćenju je vrlo dobro pitanje. Recimo da je dobro imati funkciju poput ove, čak i ako je ne koristite stalno. Jedini problem je to što ponekad vaš Watch oživi i počne samostalno delovati, slučajno snimajući slike. Iako je potrebno pritisnuti tastere prilično jako da bi se to dogodilo, moguće je.

Srećom, ovu funkciju možete uključiti i isključiti od watchOS-a 3, kada je Apple shvatio da može dovesti do problema. Opciju možete pronaći u podešavanjima Watch aplikacije na vašem iPhone-u. Otvorite aplikaciju, pronađite meni General i zatim ‘Enable Screenshots’. Pomeranjem slidera jednostavno možete uključiti ili isključiti ovu funkciju.

Ako se vaš Apple Watch počne ponašati čudno, ovo bi mogao biti razlog problema. Fotografije će se automatski sačuvati u folderu Screenshots na vašem iPhone-u, tako da lako možete saznati šta se događa.


Article source: http://imagazin.rs/zaustavite-snimke-displeja-na-vasem-apple-watch-u/