Zašto se gradovi iz našeg regiona nalaze u zvaničnom videu za Counter-Strike 2?

0
56
zasto-se-gradovi-iz-naseg-regiona-nalaze-u-zvanicnom-videu-za-counter-strike-2?

Možda ste primetili u jednom od zvaničnih video klipova za Counter-Strike 2 da se pominje Sremska Mitrovica, kao i mnogi drugi gradovi iz regiona. Da li znate zašto? Objašnjenje je vrlo zanimljivo!

Dugo smo ovo čekali. Iako niko nije znao šta tačno Valve sprema, u vazduhu se osećalo da se nešto konačno bliži. Onda je usledila objava Ričarda Luisa, koji je tvrdio da bi već do kraja marta mogli da dobijemo najavu za novu igru. Mnogi su bili skeptični, ali sada više nema tajni, stiže Counter-Strike 2 i to već nekoliko meseci.

Valve je ”novu igru” predstavio sa tri video klipa u kojima objašnjava šta je novo, ali domaći igrači su ubrzo uočili jedan interesantan detalj, tačnije mapu na kojoj se vide gradovi iz regiona.

U klipu koji se bavi poboljšanjima na mapama koje će se naći u igri, u jednom kadru se može videti devet polja u kojima su imena gradova iz regiona, pored kojih stoje posebne oznake. Na njima se mogu videti Sremska Mitrovica, Banja Luka, Brod, Travnik, Višegrad, Mostar, Dubrovnik, Pljevlja, kao i Sarajevo, čije polje je jedino šrafirano.

Odmah bi želeli da opovrgnemo sve spekulacije. Pre nego što se uzbudite, ovi gradovi se neće naći u igri i nemojte tako nešto da očekujete.

Valve je za potrebe videa koristio mapu američke vojske iz četrdesetih godina, a detalji u pozadini su zapravo deo mape koja prikazuje jedan deo današnje Bosne i Hercegovine pod oznakom Y-25, na kojoj se može pronaći i Sarajevo. Preostali gradovi isključivo predstavljaju objašnjenje koje pokazuje kako se sektori spajaju u veću mapu.

Ista ovakva mapa postoji i za Sremsku Mitrovicu i nju možete videti u prilogu ispod.

https://www.mobilni.info/wp-content/uploads/2023/03/localimages/txu-pclmaps-oclc-6510563-sremska-mitrovica-y16.jpg?w=1000&ssl=1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More