Zašto je Windows 11 puno brži od Windowsa 10

0
194

Obzirom da nam je novi operativni sustav Windows 11 pred vratima, ne čudi nas da Microsoft kreće u žestoku promotivnu kampanju kako bi čitav svijet uvjerio da se mora "apdejtati" na njegov novi OS.

Steve Dispensa, popredsjednik Enterprise Managementa u Microsoftu, objašnjava da je znatno povećanje brzine Windowsa 11 u odnosu na Windows 10 nastalo temeljem velikog broja promjena koje kombiniraju prioritiziranje aplikacija i procesa, smanjuju korištenje pohrane te donose općenite optimizacije u različitim aplikacijama, kao što objašnjavaju u ovom videu.

Microsoft kaže da prednji prozori uvijek imaju prednost, što znači da je fokus na performansama aplikacija kako bi radile glađe bez obzira na sve drugo.

Pored toga kažu da su znatno ubrzali i proces Windows Updatea, što znači da se preuzimaju samo nužne datoteke pa biste u konačnici mogli dobiti na uštedi prostora na disku do 40 posto.

Microsoft će službeno lansirati Windows 11 OS 5. listopada, a potom će nadogradnje korisnicima puštati po etapama kako ne bi zakrčio servere i kako bi spriječio da neki uređaji budu nestabilni ili da imaju problema s performansama.

Možemo reći da je jedini recept Microsofta – optimizacija, optimizacija, optimizacija!

Original Article