Zakleti neprijatelji za budućnost bez passworda

0
103

Logiranje bez lozinke već se primjenjuje u praksi, no ponekad funkcionira pomalo „grbavo“. Tri velika konkurenta (i zakleta neprijatelja) Apple, Google i Microsoft, udružuju se kako bi proširili podršku za standard prijave bez lozinke prema standardu koji donose FIDO Alliance i World Wide Web Consortium.

To znači da ćete moći koristiti FIDO standarde provjere autentičnosti na telefonu ili tabletu za prijavu u aplikaciju ili web stranicu, bez obzira na platformu. Isto tako, često ćete imati automatski pristup svojim FIDO vjerodajnicama bez potrebe da dodajete svaki račun na novom uređaju, čak i ako se radi o potpuno novom hardveru.

Cilj je omogućiti "end-to-end" prijavu bez lozinke za aplikacije i web lokacije. Za prijavu na svakom koraku trebate koristiti samo biometrijska skeniranja (kao što su skeniranja lica ili prsta) ili PIN uređaja, a veliki trojac se nada da će to spriječiti uspješne napade krađe identiteta koji vas navedu na dijeljenje lozinki s hakerima i prevarantima.

Apple, Google i Microsoft kažu da planiraju donijeti poboljšane značajke logiranja bez lozinke tijekom "nadolazeće godine", što znači ćete možda morati pričekati neko značajno veće ažuriranje operativnog sustava da biste vidjeli nadogradnju.

Više informacija možete pročitati u Appleovom medijskom priopćenju na ovoj poveznici.

Original Article