Društvena mreža Facebook proslavila je nedavno 14. rođendan, a njen osnivač i izvršni direktor Mark Zakerberg osvrnuo se tim povodom na sve ono što je u međuvremenu naučio.

“Imao sam 19 godina kada sam osnovao Facebook, i tada nisam imao pojma šta radim. Nisam znao ništa o građenju globalnih internet servisa”, napisao je Zakerberg u postu na Facebooku.

“U narednih nekoliko godina napravio sam svaku grešku koju možete da zamislite. Napravio sam desetine tehničkih grešaka i donio veliki broj loših odluka. Vjerovao sam pogrešnim ljudima, i postavio talentovane ljude na pogrešne pozicije. Propustio sam važne trendove, i drugima djelovao sporo. Lansirao sam proizvod za proizvodom bez uspjeha na tržištu”, dodao je.

Zakerberg je istakao da njegov put još traje, i da ima još mnogo toga da nauči kako bi uspješno zbližio i poboljšao svijet.

“Usmjeravanje na taj problem će uvijek biti naša snaga, i upravo je to ono na šta ćemo se fokusirati ove godine”, rekao je.

Ova popularna društvena platforma danas ima 1,4 milijarde dnevnih korisnika i 2,1 milijardu mjesečnih aktivnih korisnika.

Vrijednost Facebooka danas iznosi skoro 550 milijardi dolara.

 

(b92)

Article source: http://feedproxy.google.com/~r/NaukaITehnologija-NezavisneNovine/~3/Nsg2K0nHcEc/464425