Za samo mesec dana, Overwatch 2 okupio preko 35 miliona igrača

0
57

Blizzard je prošlog meseca napravio kontroverzan izbor da ugasi originalni Overwatch, potpuno ga zamenivši besplatnim Overwatch 2. Iako su mišljenja o samoj igri i dalje pomešana, Overwatch 2 je imao impresivan prvi mesec komercijalno, sa više od 35 miliona igrači koji su ušli u igru.

Kao deo najnovijeg kvartalnog izveštaja Activision Blizzard-a o zaradi, izdavač je ponudio svoje prvo ažuriranje o prodajnim performansama Overwatch 2 otkrivajući da je od lansiranja 4. oktobra, igra prikupila publiku veću od 35 miliona igrača.

Prema izdavaču, 25 miliona igrača se pridružilo igri tokom prvih 10 dana, a preostalih 10 miliona je dodato u nedeljama nakon toga. Ovo je posebno impresivno kada se uzme u obzir činjenica da je Overwatch 2 patio od nekih prilično značajnih problema sa lansiranjem.

Activision Blizzard je takođe otkrio da je prilično veliki deo baze igrača Overwatch 2 novi u serijalu – što ukazuje da igra ima dosta potencijala za rast.

Nudeći dodatne komentare, izdavač je tvrdio da je prosečan dnevni broj igrača za Overwatch 2 više nego dvostruko veći u odnosu na prvu igru tokom sličnog vremenskog perioda, pri čemu je izdavač rekao „Ulaganje igrača je takođe dobro počelo, pozicionirajući naslov kao značajan doprinos Blizzard-ovom poslovanju u četvrtom kvartalu.”

Koliko god ovaj prvi mesec bio impresivan, Blizzard mora da ispravi mnoge greške u igri kako bi osigurao da Overwatch 2 ima zdrav “život” ispred sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Za samo mesec dana, Overwatch 2 okupio preko 35 miliona igrača appeared first on PLAY!.

Original Article