Za ljubitelje istraživanja misterioznih dubina, stigao je Below!

Danas je izašla jedna igra čiji smo razvoj pratili već neko vreme jer izgleda poprilično intrigantno i stilski veoma dopadljivo, a čije je postojanje najavljeno još na E3 2013. godine.

Zove se “Ispod”, odnosno Below, i na njoj je radio studio Capybara Games, koji je i izdavač igre, iako je prvobitno to trebalo da radi Microsoft.

U pitanju je akciona avantura sa Rogue-like elementima, gde smo u ulozi “mladog ratnika” koji je otišao na misteriozno ostrvo da istražuje njegove brojne podzemne lavirinte i tajne. Iako priča nije bogzna kakva, ono čime nas igra kupuje jeste odlična atmosfera i veoma prijatan artistički stil koji prati i zlokobna muzika. Autori su za potrebe naglašavanja veličine sveta koristili tehniku gde su namerno smanjili glavnog protagonistu, praćeno tilt–shift fotografijom koja menja percepciju veličine kod igrača.

Autori obećavaju brojna “pronicljiva” čudovišta, kreativne zamke i razne druge misterije, a osim atmosfere, svakako najveći akcenat je na istraživanju i borbama u surovom okruženju.

Original Article