Za Final Fantasy 6 Remake bi trebalo 20 godina razvoja

0
72
za-final-fantasy-6-remake-bi-trebalo-20-godina-razvoja

Final Fantasy VII je definitivno najpopularniji naslov u dugotrajnom JRPG serijalu. Stoga je bilo sasvim logično kada je Square Enix najavio da će prepraviti celu igru u trilogiju naslova. Izgleda da kompanija ima sličnu želju da prepravi SNES klasik Final Fantasy 6 – iako bi to moglo da potraje dve decenije.

U intervjuu koji je sproveo francuski YouTuber Julien Chieze, direktor Final Fantasy VII Rebirth, Naoki Hamaguchi i producent FF, Yoshinori Kitase, sedeli su da bi razgovarali o predstojećem drugom naslovu u PS5 rimejku.

Kao deo dugog intervjua, Kitase je otkrio (kako je prevela Final Fantasy stranica Shinra Archaeology Department) da je projekt prepravke Final Fantasy VII do sada trajao čitavih 10 godina da bi stigao do svog trenutnog položaja (tj. 2/3 puta kroz prepravku).

Ako bi tim izabrao da razvije prepravku SNES klasika Final Fantasy 6, Kitase navodi da “bi moglo da potraje duplo toliko”, tvrdeći da “bi igra bila veća od FFVII (projekat prepravke), a već ima toliko likova u njoj.”

Uprkos vrlo velikim ambicijama, producent je otkrio da “postoji puno ljudi unutar kompanije koji žele da preprave FFVI” – ali nažalost, trenutno igra nije u izradi.

Final Fantasy VII je nesumnjivo najpopularnija igra u dugotrajnom serijalu. Međutim, od mnogih 2D naslova, Final Fantasy 6 predstavlja vrhunac serijala i stoga bi najava prepravke sigurno bila uzbudljiva. Šteta je što se to možda neće desiti – iako je razumljivo zašto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More