Yupitergrad

0
238

PlayStation VR igre divlјe fluktuiraju kada je u pitanju bolest kretanja. Neke od najjednostavnijih ideja mogu da budu neverovatno dezorijentišuće ako sve nije savršeno kalibrisano. Ali šta se dešava kada odete na krajnji drugi kraj spektra? Yupitergrad je puzzle platforma zasnovana na zamahu iz prvog lica koja se odvija na sovjetskoj svemirskoj stanici. I besprekorna je.

Noseći visokotehnološku opremu – klip pričvršćen na konopac sa svake ruke – nalazite sami sebe u navigaciji u velikim kavernoznim okruženjima napuštene svemirske stanice dok pokušavate da napravite potpuno novi izvor energije da biste postigli sovjetsku dominaciju. S obzirom na tu premisu, s pravom biste očekivali da igra ima oštroumni smisao za humor, što ona u pravilu i ima. Ne uspevaju sve šale, jer mnoge namerno nameštene šale definitivno izlaze kao previše naporne. Međutim, mnoge slučajne i ekološke šale osećaju se mnogo prirodnije i daju osećaj šale čitavom iskustvu.

YupitergradNa kraju, prava zvezda je igranje. Vaši klipovi se drže samo za određene površine, tako da morate da pronađete pravi način za navigaciju okolinom, a da se ne ubijete. To je nešto što postaje sve teže kako idete dalјe u utrobu stanice. Ni povećanje nije postepeno. Kriva težine je ovde više oštrog nagiba nagore. Počinjete sa tutorijalom pre nego što uđete u svemirsku stanicu, a sledeća stvar koju znate je da imate zadatak da se penjete vertikalno uz osovinu lopatica koje vas seču na komade ako se samo i očešete o jednu od njih.

YupitergradUprkos krivulјi učenja, međutim, igranje je smešno zabavno, nudeći zvezdani osećaj brzine i neverovatno zadovolјavajuće trenutke kada savršeno završite segment. Kretanje velikom brzinom u VR-u zvuči kao smrtna kazna, ali u Yupitergrad-u to jedva da je i faktor. Bilo je nekoliko trenutaka u kojima smo se našli dezorijentisani u odnosu na razmere okoline, ali nije bilo ni jedne sekunde u kojoj nam je taj pokret postao mučan. S obzirom na to koliko igra zahteva da budete aktivni, ovo nije mali podvig. Ćelijski zasenčeni umetnički stil igre definitivno igra ulogu u tome, jer je crtani karakter ovog izgleda sposobniji da prevari mozak da bez problema prihvati pokret.

Iako je kampanja prilično zabavna – i sadrži nekoliko zaista sjajnih delova – standout mod u igri je vremenski napad, gde imate zadatak da što pre završite seriju od 20 staza sa preprekama. Usavršavanje trčanja za trčanjem u ovom mod-u je izvanredna stvar u igri, i iskreno, cena naslova se isplati za samostalni vremenski napad.

Dobro:

  • Igranje je izuzetno zabavno
  • Ćelijski osenčen umetnički stil izgleda sjajno
  • Mod vremenskog napada je zvezdan

Loše:

  • Nema bolesti kretanja
  • Kriva teškoće je oštra
  • Neka od okruženja su ista

Yupitergrad was last modified: 12 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Yupitergrad appeared first on ITNetwork.

Original Article