YouTube uvodi nove mere za korisnike blokatora reklama

0
89
youtube-uvodi-nove-mere-za-korisnike-blokatora-reklama

Summary

U cilju borbe protiv korisnika koji koriste blokatore reklama, YouTube je nedavno pokrenuo nove mere kako bi osigurao da korisnici ne preskaču video oglase. Ova nova strategija ima za cilj da korisnicima ponudi dve opcije: isključivanje blokatora reklama ili pretplatu […]

YouTube uvodi nove mere za korisnike blokatora reklama

U cilju borbe protiv korisnika koji koriste blokatore reklama, YouTube je nedavno pokrenuo nove mere kako bi osigurao da korisnici ne preskaču video oglase. Ova nova strategija ima za cilj da korisnicima ponudi dve opcije: isključivanje blokatora reklama ili pretplatu na YouTube Premium uslugu.

Oglasima pre videa YouTube ostvaruje značajne prihode, što jasno pokazuje njihovu želju da osiguraju da korisnici ili gledaju oglase ili doprinose prihodima putem pretplate na Premium uslugu.

YouTube primenjuje dvostruki pristup kako bi obeshrabrio upotrebu blokatora reklama. Prvo, korisnicima se prikazuje poruka koja ih podseća da blokatori reklama krše Uslove korišćenja i poziva ih da isključe blokator kako bi nastavili gledanje sadržaja. Drugo, nedavno primenjena metoda je usporavanje celog sajta kada se detektuje blokator reklama, što YouTube opisuje kao „suboptimalni pregled“.

Testiranje ovih mera pokazalo je da YouTube doživljava značajne probleme u performansama kada je blokator reklama aktivan. Video klipovi se sporo učitavaju, pregledi ne učitavaju ispravno, a funkcije kao što su Theater mod ili celokupan ekran postaju nedostupne bez osvežavanja sajta.

Ova nova politika YouTube-a suočava gledaoce sa ograničenim izborima: podneti neugodnosti sporog iskustva, isključiti blokator reklama ili nadograditi na YouTube Premium po ceni od desetak dolara mesečno. Ovo je pružilo osnovu za debatu o slobodi korisnika i naporima platforme da uskladi korisničko iskustvo sa finansijskim interesima, ostavljajući mnoge korisnike frustriranim zbog ograničenih opcija.

Često postavljena pitanja:

Šta je blokator reklama?

Blokator reklama je softver koji se koristi za blokiranje prikazivanja oglasa na internet stranicama. On omogućava korisnicima da izbegnu pretrpavanje nepotrebnim reklamama i poboljšaju brzinu učitavanja stranica.

Šta je YouTube Premium?

YouTube Premium je pretplatnička usluga koja omogućava korisnicima da uživaju u sadržaju bez oglasa na YouTube platformi, kao i da preuzimaju video klipove za gledanje offline. Takođe pruža pristup originalnom YouTube sadržaju.

Da li je isključivanje blokatora reklama jedini način za izbegavanje usporavanja sajta na YouTube-u?

Da, isključivanje blokatora reklama ili pretplata na YouTube Premium su jedine opcije koje YouTube nudi korisnicima koji žele da izbegnu usporavanje sajta zbog korišćenja blokatora reklama.

Read More