YouTube testira skrivanje broja dislike oznaka na videozapisima

0
33

YouTube eksperimentiše sa novim dizajnom platforme u kojem se neće prikazivati broj dislike oznaka ispod videa. Iako će broj ljudi koji su videozapise označili opcijom „ne sviđa mi se“ biti sakriven za javnost, kreatori videa će ipak imati pristup ovim podacima.

Video-platforma koja je u vlasnišvu Googlea godinama omogućava korisnicima da ocenjuju video-zapise koristeći opcije „sviđa mi se“ (like) ili „ne sviđa mi se“ (dislike).

Nedavno su iz rukovodstva odlučili da isprobaju neprikazivanje oznaka „ne sviđa mi se“ zbog poruka kreatora koji tvrde da ova opcija služi kao sredstvo za „maltretiranje“ pojedinih YouTube korisnika.

YouTube je objavio da je pokrenuo „mali eksperiment“ kako bi testirao nekoliko novih vrsta dizajna koji ne pokazuju broj javnih „nesviđanja“. To je usledilo kao odgovor na povratne informacije o samoj dobrobiti korisnika i moguće organizovano i ciljano negativno označavanje određenih video-zapisa.

„Ako ste deo ovog malog eksperimenta, možda ćete uočiti jedan od ovih dizajna u narednim nedeljama“, najavili su iz YouTubea na zvaničnom Twitter profilu.

Kreatori na YouTubeu će i dalje će moći videti broj oznaka like i dislike u okviru nadzorne ploče platforme. Korisnici koji su uključeni u testiranje i dalje će moći „lajkati“ ili „dislajkati“ video-zapise kako bi „podelili povratne informacije sa kreatorima“ i pomogli u informisanju o preporukama koje vide na YouTubeu.

YouTube testira skrivanje broja dislike oznaka na videozapisima was last modified: 3 aprila, 2021 by ITN Team

The post YouTube testira skrivanje broja dislike oznaka na videozapisima appeared first on ITNetwork.

Original Article