YouTube prijave lekara – pouzdane

0
62

Licencirani zdravstveni radnici na YouTube sada mogu da se prijave za dodavanje panela u svoje video snimke koji ih označavaju kao pouzdane izvore zdravstvenih informacija, saopštila je kompanija . Takođe će moći da dodaju video snimke na police sa zdravstvenim sadržajem, koji prikupljaju informacije o određenim zdravstvenim stanjima.

PCPress.rs Image

Ovlašćeni lekari, medicinske sestre, psiholozi, bračni i porodični terapeuti i socijalni radnici imaju pravo na ovu funkciju. YouTube će verifikovati licence kandidata. Moraće da se slože da prate najbolje prakse za razmenu zdravstvenih informacija koje su kreirali Savet medicinskih specijalizovanih društava, Nacionalna akademija medicine i Svetska zdravstvena organizacija — koja kaže da informacije treba da budu zasnovane na nauci, objektivne, transparentne i pravičan. YouTube kaže da će korisnici koji budu primljeni u program biti „periodično ponovo procenjivani“ kako bi se uverili da i dalje ispunjavaju kriterijume.

Ranije su samo organizacije poput odeljenja za javno zdravlje i bolnica mogle da pristupe ovim funkcijama. „Ovaj novi korak će nam omogućiti da se proširimo tako da uključimo visokokvalitetne informacije iz šire grupe zdravstvenih kanala“, rekao je globalni šef zdravstvene zaštite i partnerstava u javnom zdravstvu na YouTube, u postu na blogu koji najavljuje promenu.

„Mislim da moramo da se pozabavimo medicinskim dezinformacijama uklanjanjem ili smanjenjem onoga što se vidi. Ali ljudi i dalje imaju pitanja i traže odgovore“, rekao je on. „Dakle, morate se pobrinuti da imate adekvatnu ponudu informacija koje omogućavaju ljudima da se na odgovarajući način angažuju.

YouTube se borio da upravlja dezinformacijama, posebno medicinskim dezinformacijama — bio je glavni izvor dezinformacija oko covida i vakcine protiv covida, na primer. Podizanje informacija koje YouTube smatra dobrim je jedan od načina da se poboljša kombinacija zdravstvenog sadržaja, ali ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno da se suprotstavi lošim.

Izvor: TheVerge

The post YouTube prijave lekara – pouzdane first appeared on PC Press.Original Article