YouTube-ova nova funkcija ispravki omogućava kreatorima da lakše poprave zapis

0
105

Svi prave greške, ali ako zabrljate bilo šta u YouTube videu, može biti teško ispraviti grešku.

PCPress.rs Image

Ne morate ponovo da aploudujete ceo video

Možete da izmenite i ponovo aploudujete video, ali to znači da ćete izgubiti sve svoje komentare i pokazatelje angažovanja. Možete dodati belešku opisu videa ili zakačiti komentar sa ispravkom, ali kod većina gledalaca to može proći neprimećeno. Zato YouTube uvodi novu funkciju pod nazivom „corrections“ koja omogućava kreatorima da lako dodaju očiglednije ispravke.

Nakon što je video postavljen, kreatori mogu da dodaju ispravke koje će se pojaviti kao infokartice u gornjem desnom uglu videa na relevantnoj vremenskoj oznaci (ali samo, čini se, za prvu ispravku u bilo kom video snimku). Gledaoci tada mogu da kliknu na karticu da prošire ispravke u opisu videa. Ova funkcija deluje malo ad hoc, ali je i dalje nesumnjivo veoma korisna. YouTube ne bi trebalo da primorava kreatore da biraju između izmene zapisa i omogućavanja svojim video zapisima da rade najbolje što mogu, tako da je svaki alat koji im pomaže da urade i jedno i drugo dobrodošao.

Izvor: Theverge

The post YouTube-ova nova funkcija ispravki omogućava kreatorima da lakše poprave zapis first appeared on PC Press.Original Article