YouTube otvara program verifikacije zdravstvenih radnika

0
77

YouTube pokušava da olakša ljudima da pronađu pouzdane i visokokvalitetne zdravstvene informacije na platformi. Otvara svoje karakteristike zdravstvenih proizvoda određenim zdravstvenim radnicima i pružaocima informacija u SAD. Te funkcije je počeo da nudi prošle godine obrazovnim institucijama, odeljenjima za javno zdravlje, bolnicama i državnim organima.

PCPress.rs Image

Dodatne verifikacije da korisnici prepoznaju izvore od autoriteta

Funkcije uključuju oznake ispod video zapisa koje jasno navode da informacije dolaze od zdravstvenog radnika ili akreditovane organizacije. Kada korisnik pretražuje termin kao što je „bipolarni“ ili „rak dojke“, može da vidi vrtešku sa video snimcima pod oznakom „Iz zdravstvenih izvora“ pri vrhu rezultata pretrage.

YouTube kaže da se zdravstveni radnici mogu prijaviti za program odmah. Moraće da dostave dokaz o medicinskoj licenci i da bi njihov YouTube nalog bio u dobroj reputaciji. Takođe će morati da prate najbolje prakse Saveta medicinskih specijalnih društava, Nacionalne akademije medicine i Svetske zdravstvene organizacije za razmenu zdravstvenih informacija. YouTube planira da proširi program na više tržišta i drugih vrsta medicinskih specijalnosti.

Pomaganje ljudima da dobiju verodostojne zdravstvene informacije od verifikovanog profesionalca je inherentno pozitivan potez. YouTube će i dalje morati pažljivo da postupa sa ovim programom, s obzirom na dezinformacije o COVID-19 i vakcini koje su rasprostranjene na platformi u poslednjih nekoliko godina. U međuvremenu, YouTube ističe da ljudi ne bi trebalo da zdravstvene informacije koje saznaju od verifikovanih profesionalaca smatraju medicinskim savetom. I dalje bi vam bilo najbolje da stupite u kontakt sa zdravstvenim radnicima ako imate zdravstvenih problema i da kontaktirate hitnu pomoć ako se ukaže potreba.

Izvor: Engadget

The post YouTube otvara program verifikacije zdravstvenih radnika first appeared on PC Press.Original Article