YouTube olakšava podešavanje AMA

0
45

YouTube ima novu funkciju pitanja i odgovora uživo koja vam pomaže da organizujete namenske sesije pitanja i odgovora tokom strimova uživo.

PCPress.rs Image

Evo kako to funkcioniše: kada započnete pitanja i odgovore kao kreator, vaš upit se prikazuje kao zakačena poruka na vrhu ćaskanja strima, a zatim gledaoci mogu da pošalju svoja pitanja. Kada pronađete pitanje o kome želite da razgovarate, možete ga zakačiti tako da bude istaknuto i da svi znaju na šta odgovarate. Da biste nastavili dalje, možete da zakačite drugo pitanje i ono će zameniti ono što je na vrhu liste. Kada završite sa sesijom pitanja i odgovora, možete se vratiti u standardnu sobu za ćaskanje.

Ovaj namenski alat za pitanja i odgovore mogao bi da bude koristan način da kreatori direktno razgovaraju sa svojom publikom. Do sada su morali samo da postavljaju pitanja dok se pojavljuju u ćaskanju, ali gledaoci koji lutaju usred pitanja i odgovora možda neće znati šta se dešava ili na koje pitanje strimer odgovara. Davanje strimerima mogućnosti da zakače upite i pitanja moglo bi učiniti da ta pitanja i odgovori budu glatkije.

Kako YouTube nastavlja da poboljšava svoju platformu za striming uživo kako bi se takmičio sa Twitch-om, kompanija je dodala brojne funkcije kako bi svoja ćaskanja učinila primamljivijim za strimere. Ti dodaci uključuju Super Chats, koji omogućavaju gledaocima da plate da bi imali zakačeni komentar, i Super hvala, što je u suštini savet. Pitanja i odgovori uživo ne pomažu direktno streameru da zaradi novac, ali ako se gledalac oseća da ga je čuo u pitanjima i odgovorima, mogao bi strimeru baciti nešto novca.

Izvor: TheVerge

The post YouTube olakšava podešavanje AMA first appeared on PC Press.Original Article