Yakuza: Like A Dragon (PS5)

0
478

Objavlјen skoro pet meseci nakon što je došao na PS4, Yakuza: Like A Dragon je napokon izašao na PS5, iako ima nekoliko lepih vizuelnih nadogradnji, nedostaje bilo kakvo značajno pobolјšanje u odnosu na verziju PS4 igre. Ova recenzija će se uglavnom fokusirati na tehničke nadogradnje i performanse igre na PS5.

Vizuelno iskustvo sa ovom nadogradnjom PS5 uglavnom je nepromenjeno. Međutim, dva načina performansi nude lepo pobolјšanje u odnosu na ono što ste dobili na PS4.
Normal mod podešava igru na 60 FPS i pravi veliku razliku kada igrate, jer je igranje igre mnogo uglađenije, a istraživanje Kamurocho-a je baš baš lako, kada igra ne muca dok skrećete na uglovima.

Drugi vizuelni mod igre je mod visokog kvaliteta, koji radi na 4K, 30 FPS. Generalno, nije nam se toliko svideo ovaj mod zbog činjenice da je mnogo gore pomenutih problema sa brzinom kadrova bilo prisutno zbog ograničenja od 30 fps. Nesumnjivo je da je lepo pogledati vizuelna pobolјšanja koja se nude, s među scenama koje posebno prikazuju bolјe osvetlјenje i oštrije su od svega što ste ranije videli u Yakuza igri. Međutim, neka područja niskog kvaliteta ostaju.

Like A DragonPrebacivali smo se između ova dva režima više puta, ali iako smo voleli kako je igra ponekad izgledala, mnogo smo više voleli režim 60 FPS, koji je stvorio uglađenije iskustvo. Na kraju, to je ovde najvažnije jer vam igranje zauzima toliko vremena u poređenju sa pričom.

Like A DragonNajistaknutija karakteristika koja nedostaje ovoj verziji je nedostatak smislene upotrebe DualSense-a. Kontroler zaista bruji, ali verujemo da je to samo pobolјšana verzija tutnjave DualShock 4. Čak i ako ovde ima nekih podešavanja, nikad se ne čini da je u redu. Borba je uglavnom lišena značajnih povratnih informacija u kontroleru, pa će među scene tada imati čudnu primenu, poput Ichiban-a koji odlaže knjigu i DualSense tutnjave kada udari o sto, a ne kada stavi ruku. Postoji još nekoliko delova gde se i ovo dešava takođe.

GamePlayOva verzija igre takođe prilično loše koristi kartice aktivnosti, s tim što je ograničena na celu glavnu priču i nije podelјena na poglavlјa. Takođe se ne prate značajne aktivnosti sa jednostavnim načinima za praćenje napredovanja. Iako mali problem, Yakuza: Like a Dragon na PS5 takođe ne prati napredak trofeja, što je razočaravajuće.

Yakuza: Like A Dragon je praktično nepromenjen na PS5 načinu igre i ako ga još niste kupili, ovo je definitivno verzija za igranje, zbog opcija vizuelnog moda i mogućnosti izabiranja one koja vam odgovara.

Ali, u celini, ova nadogradnja je jedno od razočaravajućih koje smo videli od lansiranja PS5-a jer implementacija DualSense-a nije sjajna i igra jednostavno ne koristi brojne PS5-ove ekskluzivne funkcije.

Dakle, dok novi igrači nemaju razloga da ne odaberu ovu verziju u odnosu na PS4 verziju, oni koji su već igrali nemaju puno razloga za povratak – bez obzira koliko je Yakuza: Like A Dragon dobar.

Yakuza: Like a Dragon na PS5 je i dalјe ista sjajna igra kao i na PS4. Međutim, kako nadogradnje idu, ovde nema mnogo za nove igrače, a podrška za PS5 funkcije je slaba ili nije dobro implementirana. Dakle, igra je jednako dobra kao i pre, ali nema puno razloga za povratak.

Yakuza: Like A Dragon (PS5) was last modified: 21 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Yakuza: Like A Dragon (PS5) appeared first on ITNetwork.

Original Article