Yahoo otpušta 20 odsto radnika do kraja godine

0
61
yahoo-otpusta-20-odsto-radnika-do-kraja-godine

Top50 Glas publike


PCPress.rs Image

Yahoo će otpustiti više od 20 odsto svoje radne snage do kraja 2023.godine. Kompanija će u toku ove nedelje otpustiti 1.000 zaposlenih.

PCPress.rs Image

“Promene će pojednostaviti i ojačati poslovanje”

Privatna kompanija Apollo Global Management kupila je 90 odsto Yahoo-a, od konglomerata Verizon-a u septembru 2021.godine. Kompanija je u to vreme imala oko 10.000 zaposlenih, prema podacima PitchBook-a.

Prema izveštajimaa Axios-a, više od 1.600 radnika ostaće bez posla u poslednjim otpuštanjima. Trenutni broj zaposlenih u kompaniji sve je bliži brojci od 8.000 zaposlenih.

Otpuštanja su deo šireg napora kompanije da pojednostavi operacije u sektoru za oglašavanje. Sektor, Yahoo for Business se „borio da ispuni naše visoke standarde u čitavom nizu“, rekao je portparol Yahoo-a.

„Obzirom na novi fokus nove Yahoo Advertising grupe, smanjićemo radnu snagu bivšeg odeljenja Yahoo for Business za skoro 50 odsto odsto do kraja 2023. godine“, rekao je portparol Yahooa.

Yahoo je naveo da će kompanija preusmeriti napore na svoje 30 godišnje partnerstvo sa Taboola-om, kompanijom za digitalno oglašavanje, kako bi zadovoljio reklamne usluge.

„Ove odluke nikada nisu lake. Verujemo da će ove promene pojednostaviti i ojačati naše poslovanje oglašavanja na duži period, a istovremeno će omogućiti bolji odnos sa klijentima i partnerima“, rekao je portparol Yahoo-a.

Portparol Yahoo-a rekao je da će kompanija obezbediti otpremnine zaposlenima u SAD-u koji su ostali bez posla. Yahoo nije pružio konkretne detalje o iznosima otpremnina.

Izvor: CNBC

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.