Yahoo je prekjuče objavio kako im je u jednom od najvećih hakerskih napada u istoriji provaljeno u čak milijardu korisničkih naloga.

Nakon što su pre nekoliko meseci priznali da ih je još 2014. godine pogodio veliki hakerski napad u kojem je bilo kompromitovano između 300 i 500 miliona korisničkih naloga, sada su otkrili da se još veći napad dogodio još u avgustu 2013. godine.

Čini se da ova dva napada nisu povezana, a ukradeni korisnički podaci sadržali su imena, e-mail adrese, telefonske brojeve, datume rođenja, lozinke te bezbednosna pitanja i odgovore.

Iz Yahoo-a su poručili kako nisu otkriveni podaci o karticama niti informacije o bankovnim računima, jer nisu skladišteni u sistemu za koji veruju da je hakovan.

Yahoo je trenutno u pregovorima sa kompanijom Verizon koja ga je trebala kupiti za 4,8 milijardi dolara, kako je rečeno još u julu.

Nakon što je u septembru Yahoo objavio kako je bio izložen hakerskim napadima u 2014. godini, Verizon je spustio svoju ponudu za 1 milijardu dolara, a pitanje je koliko će novootkriveni hakerski napad ugroziti celokupni dogovor o akviziciji.

Article source: http://www.itvesti.info/2016/12/yahoo-objavio-da-je-ponovo-hakovan-u.html