Xiaopeng HT Aero novi dizajn letećeg električnog automobila

0
87
xiaopeng-ht-aero-novi-dizajn-leteceg-elektricnog-automobila

Pre dve godine, kineski proizvođač električnih automobila Xiaopeng je predstavio koncept svog letećeg automobila. Odlučio je da stvori leteći automobil koji zaista izgleda kao letelica, a ne samo još jedan VTOL ili onaj koji zahteva pistu za poletanje i sletanje. Za one koji nisu upućeni, ovaj leteći automobil je zajednički poduhvat proizvođača EV-a Xiaopeng i HT Aero.

Novi dizajn letećeg električnog automobila se nadovezuje na integrisanu konfiguraciju kopna i vazduha koja je prvi put predstavljena pre dve godine, prikazujući značajna poboljšanja u dizajnu. Primećeno je da su ruke, rotori i povezani sistemi za letenje inženjerski projektovani tako da se potpuno preklapaju, omogućavajući jednostavno skladištenje unutar vozila.

Xiaopeng HT Aero

U celini, ovaj dizajn je više povezan nego originalni dizajn. Ceo automobil ima estetiku supersportskog automobila, dok visoko napredna pametna pilotska kabina omogućava jednostavno prelazak iz vožnje na kopnu u vazdušnu operaciju. Elementi kao što su volan, instrument tabla i ostali dinamički se prilagođavaju odabranom režimu. Usput, u režimu letenja postoji džojstik.

Za razliku od originalnog dizajna koji je prikazan kompjuterski, Xiaopeng HT Aero sada ima stvarni automobil za predstavljanje. Lepo. Navodno, može zaista leteti, ali moramo to da vidimo da bismo poverovali. U svakom slučaju, još jedno poboljšanje je integracija padobrana za spasavanje. Čuli smo od kineskih medija za automobile da će novi Xpeng leteći automobil biti opremljen padobranima u slučaju katastrofalnog kvara motora. Ponovo, ne možemo potvrditi da li je to tačno.

Smatramo da je ovo trebalo da bude prikazano jer je novi dizajn zaista cool. Izgleda kao geometrijska verzija Audi R8 sa produženim krajem. Veoma impresivno.

Xiaopeng HT Aero

Read More