Xiaopeng HT Aero Land Air Carrier Concept je vozilo za avanture koje ima VTOL i može primiti dvoje ljudi

0
71
xiaopeng-ht-aero-land-air-carrier-concept-je-vozilo-za-avanture-koje-ima-vtol-i-moze-primiti-dvoje-ljudi

Kada je nekoj grupi putnika u kampu ometanje neko vodeno telo, kao što je jezero ili more, opcija je da koriste kampere poput Highwave Boaterhome ili Sealvans Amfibija, koji mogu ploviti. Međutim, kompanija Xpeng Motors podiže ovaj koncept na viši nivo sa svojim “Kopnenim Avio Nosilcem” modularnim letećim automobilom.

Takonazvani “Kopneni Avio Nosilac” je najbolji prijatelj avanturista i istraživača, sa jedinstvenim dvodelnim dizajnom: terensko vozilo sa 6 točkova (zemni modul) i višekraki VTOL (modularni leteći automobil). Može bez problema prelaziti između režima kretanja po kopnu i vazduhu po potrebi.

Iako je idealan za avanturiste i istraživače, mogao bi biti od neprocenjive vrednosti, slično kao i Land Rover Crvenog krsta opremljen dronom. Razlika je u tome što bi ovo vozilo može biti vrlo korisno i za hitne službe kako bi stigli do mesta događaja ili kako bi transportovali zarobljene žrtve u katastrofama do sigurnosti.

Aero Land Air Carrier Concept

Ovo napredno vozilo može primiti do pet putnika i pokreće ga hibridni sistem sa produženim dometom koji takođe puni vazdušni modul. Terensko vozilo 6×6 ima upravljanje na zadnjim točkovima za poboljšanu pokretljivost i ima futuristički dizajn inspirisan vozilima za istraživanje Meseca.

Vazdušni modul može biti upravljan ručno ili autonomno. To je potpuno električna letelica sa distribuiranim električnim pogonom, koji Xiaopeng HT Aero tvrdi da ispunjava „zahteve bez problema jedne tačke.“ Dron je letelica za dvoje ljudi sa 270° panoramskim vidnim poljem.

Aktivacija i upotreba drona su potpuno automatizovane, što pojednostavljuje operaciju. Aktivacija bi trebala biti jednostavna, ali vraćanje drona nazad u vozilo može zahtevati dodatnu pažnju pilota.

Trenutno, „Kopneni Avio Nosilac“ postoji samo kao render i još je u razvoju, ali je očigledno da Xpeng HT Aero ima ozbiljne namere da oživi ovaj inovativni koncept. Pretpostavljamo da će budućnost uskoro stići…

Aero Land Air Carrier Concept

Read More