Sigurno ima iščekivanijih i boljih smartfona od Xiaomijevog Redmi Note 5, ali nakon toliko vremena i hrpe raznoraznih informacija nam je laknulo kad smo vidjeli konkretni datum – 14. veljače. Xiaomi se pobrinuo da ni dva dana prije službenog predstavljanja ne bude sve kristalno jasno jer nigdje nije precizirano o kojem je uređaju zapravo riječ, no sve upućuje na to da stiže upravo Redmi Note 5.

Naravno da trenutno ništa od informacija kojima raspolažemo nije službeno i neke od njih se nikako ne poklapaju, između ostaloga se spominju dva modela – Redmi Note 5 i Redmi Note 5 Plus, procesori se protežu od Snapdragona 625 do Snapdragona 636, zasloni od 5,7 do 5,9 inča i RAM od 3 do 6 GB. Ako zaista budu dva modela, samo Plus će imati dvije stražnje kamere, a baterija od 4000 mAh očekuje oba.

Postoji i mogućnost da će Redmi Note 5 biti jednostavno prepakirani Redmi 5 za indijsko tržište, što ne bi bilo prvi put. Iskreno se nadamo da nas Xiaomi neće dodatno zbunjivati tim nazivima jer mu je zasad to svakako išlo za rukom.Article source: https://mob.hr/xiaomi-redmi-note-5-stize-14-veljace/