U kineskoj kompaniji Xiaomi nedavno se razvila diskusija o mogućnosti preuzimanja poznatog američkog proizvođača akcionih kamera, GoPro-a.

Kako je poznato, GoPro se već neko vreme nalazi u finansijskim problemima. Samo tokom prošle godine kompanija je pretrpjela gubitke od 182 miliona dolara. U svojim najboljim danima, oko 2014. godine GoPro je imao vrednost od gotovo 10 milijardi dolara, dok danas vredi oko 850 miliona dolara.

Jedan od razloga za finansijske poteškoće je sve jača konkurencija koja nudi proizvode dobrog kvaliteta uz mnogo konkurentnije cene u odnosu na one koje za svoje proizvode traži GoPro.

Kako je napomenuto na početku, u Xiaomi-ju za sada samo razmišljaju o ovom preuzimanju, stoga za sada nema nikakve službene ponude pa ni okvirnih iznosa koje bi kineska kompanija bila spremna da izdvoji za preuzimanje GoPro-a.

Takođe, ako se odluče na taj potez, u Xiaomi-ju će se morati suočiti i sa negativnom klimom na američkom tržištu koje trenutačno nije naklonjeno kineskim kompanijama.

Article source: https://www.itvesti.info/2018/04/xiaomi-razmislja-o-kupovini-gopro-a.html