Xiaomi priprema najnoviji model – Saznajte šta možemo očekivati od Xiaomi 14 Ultra

0
65
xiaomi-priprema-najnoviji-model-–-saznajte-sta-mozemo-ocekivati-od-xiaomi-14-ultra

Summary

Prema najnovijim informacijama, Xiaomi će uskoro predstaviti svoj najnoviji model – Xiaomi 14 Ultra. Iako nije objavljeno mnogo detalja o ovom telefonu, ima nekoliko aspekata koje možemo otkriti. Na osnovu procjene materijala za sastavljanje telefona, čini se da će Xiaomi […]

Xiaomi priprema najnoviji model – Saznajte šta možemo očekivati od Xiaomi 14 Ultra

Prema najnovijim informacijama, Xiaomi će uskoro predstaviti svoj najnoviji model – Xiaomi 14 Ultra. Iako nije objavljeno mnogo detalja o ovom telefonu, ima nekoliko aspekata koje možemo otkriti.

Na osnovu procjene materijala za sastavljanje telefona, čini se da će Xiaomi 14 Ultra biti nešto skuplji od svog prethodnika, Xiaomi 13 Ultra. Ipak, ovo povećanje cijene će biti opravdano značajnim poboljšanjima koje će donijeti novi model.

Jedno od glavnih poboljšanja biće u vezi sa kamerom. Prema procurelim informacijama, Xiaomi 14 Ultra će imati impresivan glavni senzor kamere od 50 MP, koji će biti podržan stabilizacijom slike. Pored toga, telefon će također imati ultraširoki senzor od 50 MP i dva telefoto senzora, što će omogućiti korisnicima da kreiraju vrhunske fotografije.

Kada je u pitanju hardver, očekuje se da će Xiaomi 14 Ultra biti opremljen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipom. Za autonomiju uređaja, telefon će imati snažnu bateriju kapaciteta 5180 mAh, koja će podržavati brzo punjenje od 90 W i bežično punjenje od 50 W.

Iako ove informacije dolaze od pouzdanog izvora, treba ih uzeti s rezervom dok ne dobijemo zvanične potvrde od Xiaomija. Ipak, čini se da će Xiaomi 14 Ultra biti privlačan izbor za ljubitelje tehnologije koji žele vrhunski kvalitet slike i impresivne performanse.

Ostanite s nama kako bismo vam donijeli najnovije informacije o ovom očekivanom modelu.

Česta pitanja (FAQ) o telefonu Xiaomi 14 Ultra:

1. Koje su glavne karakteristike Xiaomi 14 Ultra telefona?

Xiaomi 14 Ultra će imati impresivan glavni senzor kamere od 50 MP, podržan stabilizacijom slike, ultraširoki senzor od 50 MP i dva telefoto senzora. Također će biti opremljen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipom i baterijom kapaciteta 5180 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 90 W i bežično punjenje od 50 W.

2. Koliko će koštati Xiaomi 14 Ultra telefon?

Iako još uvijek nisu objavljeni službeni podaci o cijeni, prema nekim procjenama očekuje se da će Xiaomi 14 Ultra biti nešto skuplji od prethodnog modela Xiaomi 13 Ultra.

3. Kada će biti dostupan Xiaomi 14 Ultra telefon?

Trenutno nema službenih informacija o datumu lansiranja Xiaomi 14 Ultra telefona. Molimo vas da ostanete u toku kako bismo vam pružili najnovije informacije o ovom očekivanom modelu.

Ključni pojmovi i žargon:

– Xiaomi – kineska tehnološka kompanija koja proizvodi pametne telefone

– senzor kamere – dio telefona koji bilježi svjetlost i pretvara je u digitalne fotografije

– stabilizacija slike – tehnologija koja smanjuje neželjene vibracije kamere kako bi fotografije bile oštrije

– Qualcomm Snapdragon – linija mobilnih procesora proizvedena od strane kompanije Qualcomm, koja se koristi u mnogim pametnim telefonima

– brzo punjenje – tehnologija koja omogućava brzo punjenje baterije telefona

Srodni linkovi:

www.mi.com – Službena Xiaomi web stranica.

Read More