Xiaomi predstavio Mi Box 4 i 4c TV Box uređaje

Xiaomi je u Kini predstavio obnovljene inačice svojih TV Box uređaja, koji na tržište dolaze 1. veljače kao Mi Box 4 i Mi Box 4c.

Oba uređaja koriste Amlogic 64-bitni čip s četiri Cortex-A53 jezgre na taktu od 1,5 GHz i Mali-450 grafikom na taktu od 750 MHz, 8 GB interne memorije, donose podršku za Wi-Fi (802.11n), a od priključaka su dostupni po jedan HDMI 2.0 priključak, USB 2.0 priključak, 3,5-milimetarski priključak i kompozitni AV priključci.

Razlikuju se po činjenici da jači Mi Box 4 indication sadrži 2 GB RAM-a i podršku za Bluetooth 4.1 LE (ponajprije za uključeni daljinski upravljač), dok slabiji Mi Box 4c indication ima 1 GB RAM-a i nema podršku za Bluetooth (dolazi s IR daljinskim upravljačem).

Što se tiče podrške za video formate, oba uređaja donose podršku za reprodukciju video sadržaja u H.265 formatu u 4K rezoluciji pri 60 sličica u sekundi. Što se tiče zvuka, postoji podrška za Dolby Audio i DTS-HD u slučaju Mi Box 4 modela i samo podrška za DTS-HD u slučaju Mi Box 4c modela.

Sa softverske strane tu je prilagođeno MIUI korisničko sučelje. Spomenuti Bluetooth daljinski upravljač nastavlja se na prethodne verzije istog upravljača te donosi akcelerometar koji se može iskoristiti i u igrama te novu dediciranu tipku za glasovne komande pomoću koje je moguće kontrolirati različite Mi Home uređaje.

Debljina oba uređaja iznosi 16 milimetara, a težina 145 grama, a dolaze u crnoj i bijeloj boji. Jači Mi Box 4 indication stoji oko 45 eura, a Mi Box 4c stoji oko 32 eura.

Article source: http://www.bug.hr/gadgeti/xiaomi-predstavio-mi-box-4-i-4c-tv-box-uredjaje-2617