Xiaomi 14 Ultra telefon mogao bi biti lansiran krajem februara

0
112
xiaomi-14-ultra-telefon-mogao-bi-biti-lansiran-krajem-februara

Summary

Prema najnovijim insajderskim informacijama, očekuje se da će sledeći najbolji model Xiaomi serije telefona, Xiaomi 14 Ultra, biti lansiran krajem februara. Iako je dizajn telefona verovatno sličan prethodnom Ultra modelu, očekuje se da će imati nove Leica kamere i otvor […]

Xiaomi 14 Ultra telefon mogao bi biti lansiran krajem februara

Prema najnovijim insajderskim informacijama, očekuje se da će sledeći najbolji model Xiaomi serije telefona, Xiaomi 14 Ultra, biti lansiran krajem februara. Iako je dizajn telefona verovatno sličan prethodnom Ultra modelu, očekuje se da će imati nove Leica kamere i otvor blende f/1,63.

Postoji mogućnost da će premijera ovog telefona biti održana na MWC 2024 događaju u Barseloni, zajedno sa međunarodnim lansiranjem Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro modela. Kompanija je već potvrdila da će predstaviti i nove kućne uređaje na konferenciji, a možda ćemo imati priliku videti i Xiaomi SU7, njihov prvi električni automobil.

Jedna od glavnih karakteristika Xiaomi 14 Ultra telefona je promenljivi otvor blende kamere, koji će se kretati od f/1,6 do f/4,0. Kamere će biti opremljene senzorom Sony LYT-900 veličine jednog inča. Takođe se očekuje da će ovaj model imati snažniju bateriju u odnosu na prethodni Ultra telefon.

Iako zvanična najava još uvek nije objavljena, očekuje se da će kompanija uskoro otkriti detalje o prezentaciji Xiaomi 14 Ultra telefona. Svi ljubitelji Xiaomi brenda sa nestrpljenjem čekaju ovaj model koji će verovatno doneti brojne unapređenja i nove mogućnosti. Sa toliko iščekivanim lansiranjem samo nekoliko nedelja daleko, ostaje nam da vidimo šta Xiaomi ima pripremljeno za nas.

Po najnovijim informacijama, sledeći najbolji model Xiaomi serije telefona, Xiaomi 14 Ultra, očekuje se da bude lansiran krajem februara. Dizajn telefona će verovatno biti sličan prethodnom Ultra modelu, ali će imati nove Leica kamere i otvor blende f/1,63. Moguće je da će premijera ovog telefona biti održana na MWC 2024 događaju u Barseloni, zajedno sa međunarodnim lansiranjem Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro modela. Kompanija je takođe potvrdila da će predstaviti nove kućne uređaje na konferenciji, kao i njihov prvi električni automobil, Xiaomi SU7. Glavna karakteristika Xiaomi 14 Ultra telefona je promenljivi otvor blende kamere, koji će se kretati od f/1,6 do f/4,0, a kamere će biti opremljene senzorom Sony LYT-900 veličine jednog inča. Očekuje se da će ovaj model imati i snažniju bateriju u odnosu na prethodni Ultra telefon. Zvanična najava još uvek nije objavljena, ali se očekuje da će kompanija uskoro otkriti detalje o prezentaciji Xiaomi 14 Ultra telefona. Ljubitelji Xiaomi brenda sa nestrpljenjem čekaju ovaj model koji će verovatno doneti brojna unapređenja i nove mogućnosti. Sa toliko iščekivanim lansiranjem samo nekoliko nedelja daleko, ostaje nam da vidimo šta Xiaomi ima pripremljeno za nas.

Kamera sa promenljivim otvorom blende – Kamera koja omogućava korisniku da ručno podešava otvor blende kako bi kontrolisao količinu svetla koja prolazi kroz sočiva i dospeva na senzor kamere.

Otvor blende – Fizički otvor (apsorber svetlosti) na sočivu kamere koji kontroliše količinu svetla koja ulazi u kameru.

f/1,63 – Numerički izraz koji označava veličinu otvora blende. Manji broj označava širi otvor, što omogućava više svetla da dospe na senzor kamere.

MWC 2024 – Mobile World Congress 2024, međunarodni sajam koji okuplja vodeće kompanije iz mobilne industrije radi predstavljanja novih proizvoda i tehničkih dostignuća. Website: https://www.mwcbarcelona.com/

Sony LYT-900 – Model senzora kamere proizveden od strane kompanije Sony. Senzor kamere je odgovoran za registraciju svetlosti i prenošenje informacija o slici.

Xiaomi SU7 – Prvi električni automobil kompanije Xiaomi. Više informacija možete pronaći na zvaničnoj stranici kompanije Xiaomi: https://www.mi.com/global/

Read More