Xbox Series X konzola dobija digital-only verziju

0
63
xbox-series-x-konzola-dobija-digital-only-verziju

Microsoftova strategija sa ovom generacijom igara bila je da ponudi dve odvojene konzole različitih snaga i funkcija. Xbox Series X donosi 12 teraflopsa snage i disk drajv, dok jeftiniji Series S smanjuje ukupnu snagu na samo 4 teraflopsa i uklanja mogućnost sistema da reprodukuje fizičke medije. Čini se da bi Microsoft uskoro mogao da oponaša Sony u svom pristupu konzolama 9. generacije, nudeći Series X bez disk drajva.

Kako je izvestio poznati insajder iz industrije ‘Shpeshal Nick’ putem Xbox Era Podcasta, curenje informacija je izjavilo da “što sam čuo – zapravo sam to čuo od nekoliko izvora. Prvo sam već čuo od jednog, a zatim mi se drugi javio potpuno odvojeno i rekao “čuo sam da se to dešava” pa sam se vratio originalu i pitao “da li to znači da sada mogu nešto reći?” i oni su rekli “ok”. “

Imajući to u vidu, Nick je otkrio da je čuo da “Microsoft trenutno razmatra Series X samo za digitalne medije – dakle bez disk drajva”. Zanimljivo je da ovo nije jedini hardver za koji se kaže da je u izradi, jer Nick tvrdi da “postoje planovi za drugi hardver u 2025.” – što sugeriše da bi ovaj novi Series X takođe stigao za dve godine.

Nuditi Series X bez diska bi stavilo Microsoftovu strategiju u skladu sa Sonijevom – što znači dve varijante iste konzole razdvojene samo njihovom sposobnošću reprodukcije fizičkih medija. Ako je to zaista slučaj, biće zanimljivo videti kako će Microsoft pozicionirati sistem i po kojoj ceni će se prodavati. Trenutno Series X košta 500$ dok Series S košta 300$ – što znači da bi mogao biti negde između ta dva. Moramo sačekati i videti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More