Xbox Series konzole jedine podržavaju Dolby Vision

0
163

Microsoft je objavio da njegove Xbox Series X/S konzole od sada podržavaju Dolby Vision za gaming. Više od 100 igraćih naslova će biti optimizirano za Dolby Vision HDR (uključujući Halo Infinite), dok će tisuće drugih dobiti boost u HDR10 ili Auto HDR kvaliteti slike.

Kako biste imali potpuni užitak morat ćete imati TV s Dolby Visionom s uključenim gaming postavkama poput automatskog "low-latency" moda i varijabilnih frekvencija osvježavanja.

Ovisno o mogućnostima vašeg televizora/monitora, dobiti ćete do 40 puta svjetlije detalje (highlightse), 10 puta dublje razine crne i do 12 bita dubine boje, a Dolby Vision može surađivati i s drugim značajkama vezanim uz gaming poput ray-tracinga.

Dolby i Xbox surađuju s developerima kako bi im pomogli da u svojim igrama izvuku maksimum od Dolby Visiona, a također rade i s proizvođačima televizora na nadogradnjama firmwarea kako bi podržavali Dolby Vision na 120 Hz.

Svojevremeno su postojale naznake da bi Dolby Vision i Dolby Atmos mogle biti ekskluzive samo za Xbox, no to nije slučaj, ali s druge strane Xbox Series X/S konzole zasad sujedine s Dolby Vision podrškom. Hoće li i kada podršku dobiti i PS5 zasad na stranici Dolbya nema nikakvih informacija.

Original Article