Xbox predstavio niz gejming dodataka za mobilne telefone

0
251

Xbox Game Pass servis, zahvaljujući integraciji xCloud striming platforme, od septembra dolazi i na Android i donosi preko 100 video igara, prethodno dostupnih samo putem PC-a i konzola.

U susret ovoj velikoj prekretnici za mobilni gejming, Xbox je predstavio niz dodatak za mobilne telefone, koji imaju ulogu da olakšaju igranje naslova koji baš i nisu namenjeni za igranje putem ekrana osetljivih na dodir.

Entuzijastima koji stalno gledaju kako da mobilni gejming prenesu na novi nivo, neki od ovih aksesoara su verovatno već poznati, a oni su sada posebno dizajnirani Xbox. Razer Kishi dodatak dolazi sa dosta prilagodljivosti, pošto se donosi dosta opcija za izmenu tastera i sličnog. Prednost ovog kontrolera je što se telefon ukopčava i sa tasteri se nalaze sa strana, pomalo podseća na Switch. Komunikacija sa telefonom se odvija putem USB-C priključka tako da latencija verovatno neće biti problem. Ovaj kontroler dopadljivog izgleda dolazi i sa jakom cenom od 100 dolara.

PowerA, proizvođača MOGA, više podseća na klasični Xbox kontroler, a telefon dolazi tik uz njega zahvaljujući posebnom držaču. Za razliku od prvog, ovaj kontroler sa uređajem komunicira putem Bluetooth konekcije i ima nižu cenu od 70 dolara. Drugi model ovog proizvođača košta 99 dolara i pruža više načina za igranje, kao običan kontroler, sa ukopčanim telefonom ili uz poseban držač

8BitDo je spravica namenjena fanovima retro stvarčica, pošto je u tom stilu i kreiran, ali ne umanjue mogućnost uživanja u igrama. Ovaj kontroler, kao i ostali, poseduje podešavanje senzitivnosti kontrola i kreriranje posebnih profila u zavisnosti od toga koju igru igrate. Cena počinje od 45 dolara.

Najsigurnija i najjeftinija opcija za one koji žele da se upuste u svet mobilnog gejminga sa profesionalnim kontorolerom jeste Xbox Wireless kontroler koji se koristi za igranje na konzolama. Xbox za 15 dolara prodaje Gaming Clip, “štipaljku” koja se nakači na Xbox kontroler i dolazi sa postoljem za mobilni telefon.

Svi ovi dodaci će biti dostupni putem Microsoft prodavnica i Amazona u svetu, tako da se kod nas neće skoro pojaviti. Značaj ovoga leži u tome što će Xbox postati radikalno prisutniji i na izuzetno konkurentnom polju mobilnog gejminga.

U drugim povezanim vestima, iOS korisnici neće u skorijoj budućnosti dobiti Game Pass, pošto se politike kompanija Microsoft i Apple jednostavno ne podudaraju.

The post Xbox predstavio niz gejming dodataka za mobilne telefone appeared first on PLAY!.

Original Article