Xbox, Playstation i Nintendo izgleda neće biti na E3 2023

0
60
xbox,-playstation-i-nintendo-izgleda-nece-biti-na-e3-2023

Već nekoliko godina nismo videli fizički E3 događaj i iako je postojala nada da će organizatori uspeti da povrate magiju ove godine, došlo je do nesrećnih vesti. Čini se da po prvi put nijedan od tri velika proizvođača konzola neće biti uključeni u E3 ove godine.

Prema izvorima bliskim IGN-u, Nintendo, Xbox i Playstation su odustali od E3 2023, pri čemu niko od tri velika nije kupio prostor za štandove. Prema rečima Endija Robinsona iz VGC, Nintendo ove godine ne kupuje prostor za štandove zbog očiglednog nedostatka velikih izdanja u svom rasporedu. Takođe je rečeno da će Xbox imati letnju izložbu, ali jednostavno neće biti u LA Convention Center-u da bi je povezao sa E3.

Iako Nintendo nije održao fizičku konferenciju za štampu na E3 već mnogo godina, kompanija je obično imala deo izložbenog prostora rezervisan da bi novinarima i posetiocima pružila priliku da se upoznaju sa svojim nadolazećim igrama. Playstation se povukao sa E3 pre nekoliko godina, zamenivši svoju konferenciju sopstvenim streamovima najava direktno za potrošače.

Microsoft ide sličnim putem, debitujući u sopstvenoj emisiji zvanoj Developer Direct, ranije ovog meseca, dajući Xboxu novi način da redovno komunicira sa fanovima, bez potrebe da sve svoje marketinške napore usmerava na letnje mesece. Kompanija iz Redmonda je prošle nedelje izjavila da će biti u Los Anđelesu sa svojom prezentacijom igara, što se može uzeti kao potvrda prisustva na E3, ali prema novim glasinama možda se radi o sporednom događaju.

Iako Xbox, Nintendo i Playstation neće biti direktno uključeni u E3 ove godine, verovatno će se pojaviti brojni drugi developeri izdavači. Kompanije kao što su Ubisoft, Square Enix, Capcom, WB i druge bi i dalje mogle da obezbede dovoljno sadržaja da održe interesovanje za događaj. Bez velikana bi imale i više prostora za tako nešto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More