Xbox planira “veliko čišćenje” online gejming okruženja sa Enforcement Strike sistemom

0
83
xbox-planira-“veliko-ciscenje”-online-gejming-okruzenja-sa-enforcement-strike-sistemom

Microsoft je najavio novu inicijativu za dalje osiguranje sigurnosti korisnika, otkrivajući svoj “Enforcement Strike System”.

Najavu je objavio na Xbox Wire Blogu Dave McCarthy – CVP Xbox Player Services – rekavši: “Jedno od najčešćih pitanja koja dobijamo od igrača putem povratnih informacija, postova i žalbi je kako ponovljene “mere” utiču na njihov gejmplej, kako eskaliraju, čemu vode i kako znaju kada je njihov nalog ponovo u dobrom stanju. Da bi pomogli u rešavanju ovoga, uvodimo novi sistem.”

Nastavili su: “Novi sistem priključuje strajkove na svakom sprovođenju kaznenih mera, koji se razlikuju po ozbiljnosti na osnovu neprimerene aktivnosti. Svaki igrač će sada imati pregled svoju istorije sprovođenja, uključujući ukupan uticaj koji oni imaju na njihovu igračku reputaciju.”

Nudeći više konkretnih detalja: “Sistem je sličan kaznama se koriste u sistemima vozačkih dozvola u mnogim zemljama. Na primer, igrač koji je dobio dva strajka biće suspendovan sa platforme na jedan dan, dok će igrač koji dobije četiri biti suspendovan na sedam dana. Igrači imaju ukupno osam i, kada se dostignu, biće suspendovani sa Xboxovih društvenih funkcija poput poruka, zabava i chat-a zabava, višeigračkih i drugih na jednu godinu od datuma sprovođenja.”

Pun opseg novog sistema i kako će i neće promeniti trenutni format može se pronaći na blogu, ali generalno ovo novo sprovođenje izgleda da je usmereno na pružanje veće transparentnosti – što je uvek dobra stvar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More