Xbox osnovao jedinicu za kompatibilnost i očuvanje igara

0
68
xbox-osnovao-jedinicu-za-kompatibilnost-i-ocuvanje-igara

Izgleda da Xbox ne napušta backward compatibility uskoro. U nedavnoj internoj komunikaciji, predsednica Xbox brenda Sarah Bond je izjavila da je Xbox stvorio tim koji se isključivo fokusira na očuvanje igara i backward compatibility.

Windows Central je prvi izvestio o procureloj internoj komunikaciji koju je šef Xbox-a poslao svim zaposlenima u Microsoftu. U poruci, Sarah Bond je razmišljala o svojih prvih šest meseci kao predsednica Xboxa, tokom kojih je nadgledala razvoj hardvera i softvera. Pohvalila je dostignuća tima i naglasila posvećenost Microsofta stvaranju konzole sledeće generacije koja će doneti najznačajniji tehnički skok u istoriji igara.

Jedno pitanje na umu svih je kako Microsoft planira da postigne takav podvig kada su dobitci u performansama silicijuma postepeno smanjeni. Microsoft će se verovatno teško osloniti na AI da obavi težak posao, koristeći neku vrstu tehnologije generisanja frejmova.

U svojoj izjavi za Xbox osoblje, Sarah Bond je takođe otkrila da je formiran novi tim kako bi se osiguralo da očuvanje igara i backward compatibility ostanu ključni prioriteti u doglednoj budućnosti. Pored toga, Bond je pomenula tekuće napore da se Activision Blizzard naslovi integrišu sa Microsoftovim uslugama i izjavila da je za Diablo IV Xbox sada najbolja platforma nakon izlaska igre na Game Passu krajem marta.

Read More