Xbox kontroleri uz pametne telefone?

Majkrosoft možda poslednjih godina ne važi za posebno uspešnu firmu na polju konzola sa njihovim Xbox One pulenom, koji je odavno izgubio trku u ovoj generaciji, ali je zato ove godine počeo opasno da se pozicionira kao inovator na ovom polju.

Tako su nam letos predstavili sjajni kontroler za ljude sa posebnim potrebama, a danas nam stiže njihovo inovativo rešenje za gejming u pokretu. Majkrosoft želi da ozbiljno “gura” strimovanje igara kao budućnost gejmina, odnosno sistem gde udaljeni jaki računari za vas rade sav “fizički” posao pokretanja igre, a vi samo preuzimate tu sliku i tako igrate i na potpuno prosečnim mašinama, pa čak i običnim telefonima.

Ipak, Majkrosoft prepoznaje da tu problem može biti u tome što ekrani osetljivi na dodir, ma koliko dobri sa nekim inovativnim igrama, ipak nisu ni blizu ugođaja igranja sa “pravim” alatima, kao što su miš/tastatura ili gejmpedovi. Zato su predstavili novo prototipno rešenje kontrolera, koje možete i sami videti ispod, a koje za cilj ima da premosti sve nelagode igranja na telefonima.

Ovo istraživanje datira još u 2014, ali vidimo da Majkrosoft i dalje aktivno radi na njemu, i trenutni prototipi koje vidite su 3D štampani i aktivno testirani, tako da jedva čekamo da vidimo šta će na kraju ispasti iz ovog istraživanja, i da li ćemo dobiti gotovi proizvod.

Original Article