Xbox je odbio Marvel, tako je Spider-Man(2018) završio kao PS4 ekskluziva

0
61

Šef kompanije Marvel Games otkrio je kako je Xbox odbio priliku da pravi licencirane igre, malo pre nego što je Sony sklopio dogovor da napravi Spiderman na PS4.

U odlomku iz knjige Stivena L Kenta iz 2021. The Ultimate History of Video Games Vol 2 (kao što je primećeno na ResetEra), izvršni potpredsednik i šef Marvel Gamesa, Jay Ong, objašnjava kako je kompanija prekinula svoj raniji ugovor sa Activision-om u potrazi za bolje partnerstvo.

Prema Ongu, Marvel Games nije bio zadovoljan kvalitetom igara Spider-Man koje je objavio Activision, a dve kompanije su se međusobno složile da prerano raskinu ugovor o licenciranju.

Ong je rekao da je Activision, kada je sklopljen dogovor o odlasku, pitao „šta ćeš uraditi sa ovom IP-om nakon što je dobiješ nazad?” Na šta je Ong odgovorio: „Naći ću bolji dom za to.“

Prema Ongu, Activisonov odgovor je bio: „Srećno u pronalaženju svog jednoroga.”

Ong je rekao da je Marvel Games zatim otišao i na Xbox i na PlayStation da vidi da li bi neko od njih bio zainteresovan za formiranje ekskluzivnog partnerstva, pitajući ih: „Trenutno nemamo nikakve velike ugovore o konzolama ni sa kim, šta biste želeli da radite ?”.

Microsoftova strategija, podseća Ong, bila je da se fokusira na sopstvenfranšize, i kao takva, odlučila je da prosledi ponudu.

Soni je, međutim, bio prijemčiviji. „Seo sam sa ova dva rukovodioca treće strane za PlayStation, Adamom Bojesom i Džonom Drejkom, u avgustu 2014, u konferencijskoj sali u Burbanku“, rekao je Ong. Kao što već znamo, Sony je prihvatio ponudu i tako je nastao hit naslov Spider-Man, za koji očekujemo drugi deo za godinu, dve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Xbox je odbio Marvel, tako je Spider-Man(2018) završio kao PS4 ekskluziva appeared first on PLAY!.

Original Article

(Visited 4 times, 1 visits today)