Xbox Game Pass konačno podiže cenu, ali to nije jedina promena

0
32
xbox-game-pass-konacno-podize-cenu,-ali-to-nije-jedina-promena

Više cene neće biti jedina promena, ispostavilo se da Microsoft planira potpuno da restrukturira Game Pass u septembru, pred lansiranje Call of Duty: Black Ops 6, uključujući uklanjanje igara na dan izdanja za standardnu pretplatu.

Kako je objavio Windows Central, zvanični predstavnik Microsofta je potvrdio da su na pomolu velike promene za Game Pass. Od septembra, kompanija će ukinuti „Game Pass for Console“, zamenjujući ga novim „standardnim“ nivoom koji ne uključuje pristup novim igrama na dan izdanja, kao što je nadolazeći Call of Duty: Black Ops 6. Pretplatnici Game Pass Ultimate će i dalje imati pristup igrama na dan izdanja, ali će morati da plate veću cenu za to.

Nova podela Game Pass nivoa treba da izgleda ovako:

  • Game Pass Ultimate (konzola + multiplayer, cloud, PC i igre na dan izdanja) – 19,99 USD mesečno (plus porezi u državama gde se primenjuju)
  • Game Pass (konzola + multiplayer, bez igara na dan izdanja) – 14,99 USD mesečno
  • Game Pass PC (samo PC, igre na dan izdanja i dalje su uključene) – 11,99 USD mesečno
  • Game Pass Core (manja biblioteka za konzolu + multiplayer) – 9,99 USD mesečno ili 74,99 USD godišnje

U ovom scenariju, Game Pass će funkcionisati više nalik na EA Access, gde standardni nivo nudi novije naslove oko 9 do 12 meseci nakon izdanja, dok je Ultimate nivo rezervisan za one koji žele pristup igrama na dan izdanja. Međutim, mislim da je vredno napomenuti da sa EA Play Pro dobijate pristup „Gold“ ediciji igara, tako da ne morate da trošite dodatno za DLC ili proširenja. Do sada ne znamo da li Microsoft planira da ponudi sličan benefit za Game Pass Ultimate nakon ovih promena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More