Xbox će nastaviti sa kupovinom studija

0
22

U proteklih nekoliko nedelja došlo je do porasta tenzija kada je u pitanju Microsoftova kupovina Activision Blizzarda i da li je taj potez u stvari antikonkurentan. Usred svega ovoga, šef Xboxa Fil Spenser je ostao odlučan, navodeći da će proizvođač konzola nastaviti da kupuje još studija.

U nedavnom pojavljivanju na CNBC, šef Xbox brenda Phil Spencer je upitan o namerama kompanije kada je reč o budućim akvizicijama, na šta je on odgovorio:

„Ovo je tako konkurentno tržište. Mislim da ne možemo da pritisnemo pauzu ni u čemu. Uh znate, Tencent je najveća kompanija za igre na planeti danas i oni nastavljaju da ulažu velika sredstva u igrački sadržaj i kreatore igara. Sony je veći posao nego što smo mi danas u igrama i oni nastavljaju da ulažu.”

Spencer je nastavio: „Kada pogledate investicije koje smo napravili, to je visoko, visoko konkurentno tržište. Trudimo se da ovde budemo glavni igrač. Želimo da pružimo sjajan sadržaj za naše igrače i ostaćemo aktivni. Kao što sam rekao, da li je to ulaganje u naše interne timove koji već grade odlične igre koje ljudi znaju i vole. Bilo da se radi o izgradnji novih partnerstava.”

Završavajući svoja razmišljanja o poziciji proizvođača konzole, Spenser je izjavio: „I ako se [ova partnerstva] pretvore u akvizitivni M&A rad, mi smo takođe aktivni tamo. Tako da posao za nas nikada ne prestaje. To je konkurentno tržište i želim da budem siguran da je Xbox na čelu inovacija i konkurencije.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Xbox će nastaviti sa kupovinom studija appeared first on PLAY!.

Original Article