X planira da zaposli 100 moderatora sadržaja

0
57
x-planira-da-zaposli-100-moderatora-sadrzaja

PC Press Studio

PCPress.rs Image

X planira da otvori novu kancelariju u Ostinu u Teksasu za tim koji će biti posvećen moderiranju sadržaja. Centar izvrsnosti za poverenje i bezbednost, za koji kompanija planira da zaposli 100 stalno zaposlenih, prvenstveno će se fokusirati na zaustavljanje širenja materijala o seksualnoj eksploataciji dece.

PCPress.rs Image

Usklađivanje sa pravnom regulativom

Izvršna direktorka X-a ,Linda Yaccarino, trebala bi svedočiti pred Kongresom u sredu na saslušanju o CSE-u, a platforma je krajem prošle sedmice objavila post na blogu o svojim naporima da obuzda takve materijale, rekavši da je odlučna da učini X negostoljubivim za glumce koji nastoje da iskorišćavaju maloletnike.

X nema liniju poslovanja fokusiranu na decu, ali je važno da se naprave investicije kako bi se sprečili prestupnici koji koriste platformu za bilo kakvu distribuciju ili angažovanje sa CSE sadržajem. Tim će se takođe pozabaviti drugim pitanjima sadržaja, poput govora mržnje i nasilnih postova. Elon Musk je proveo veći deo svoje prve godine u X-u preduzimajući korake da platformu pretvori u bastion „slobode govora“.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.