Worms Rumble (PS5)

0
238

Prošlo je više od četiri godine od poslednje igre Worms, a Team17 je pružio njihov najnoviji stav o 25 godina staroj franšizi sa Worms Rumble. Iako ima sav stil, oružje i stav igre Worms, izbegava osnovnu mehaniku svih glavnih Worms igara – bitke se sada odvijaju u realnom vremenu! Ono što ovde gledamo je, u stvari, side-scrolling pucačina pomešana sa Worms-ima. Da li je ovo tako dobra ideja, ili Team17 nije trebalo da se tako oslobodi pobedničke formulom? Vreme je da saznate u našoj Worms Rumble PS5 recenziji.

Uprkos onome što je Team17 možda izjavio, čini se da mehanika zasnovana na potezu više nije data za igru Worms-a. Da, Worms Rumble bitke se zaista vode u stvarnom vremenu. Rezultat je frenetična side-scrolling 2.5D pucačina koja nas podseća na Soldat. Levi analogni džojstik se koristi za kretanje, desni se koristi za nišanjenje, unakrsne skokove, kvadrat ponovno punjenje/interakciju, krug zamah uvek opremlјene bejzbol palice i trougao za prebacivanje između oružja (odjednom mogu da budu opremlјena samo dva). U međuvremenu, L1 koristi svu pokuplјenu opremu povezanu sa prelaskom, koja uklјučuje takve Worms spajalice kao kuke za hvatanje, klip, mlaznice i još mnogo toga. R1 baca granate, L2 dovodi do toga da crv smota Samus-ov stil, i naravno R2 ispalјuje trenutno oružje. Radnje kao što su kotrlјanje, skakanje i skakanje po zidu troše izdržlјivost, što je označeno kružnim indikatorom koji se prikazuje u blizini crva. Za ovo je potrebno neko privikavanje, da bi se pravilno upravlјalo, ali izdržlјivost se s vremenom automatski puni i ima je obilno. Ko je znao da su crvi tako atletski raspoloženi?

Ovde se pojavlјuje dosta oružja iz prethodnih Worms igara. Postoje uobičajeni osumnjičeni kao što su ručni top, puška, sačmara i bazuka. Omilјeni među fanovima su bacač ovaca, bomba sa bananom, a šta bi igra Worms bila bez ručne bombe? Čujemo „aleluja“ dok ovo kucamo! Štaviše, na PS5 svako oružje na različite načine koristi adaptivne okidače DualSense kontrolera.

Jedna od karakteristika koja nije skočila u svet borbi u realnom vremenu je deformacija terena. Sigurni smo da je ovo ranije testirano, a rezultati su verovatno ukazali da bi se čak i sa nekolicinom igrača teren bilo koje date mape verovatno smanjio na ništa u vrlo kratkom roku. Možda bi karta koja je automatski obnavlјala njen teren pomogla da se smanji glavobolјa od završetka borbi na dnu karte. Bez obzira na to, čudan je osećaj igrati igru Worms koja nema razarajući teren.

Worms Rumble (PS5)Umesto toga dobijamo mape na kojima se nalaze pokretne prepreke i drugi elementi interaktivnosti. U tunele i zgrade može da se uđe, obično pucanjem ili miniranjem ulaza. Kada uđu unutra, samo oni koji su takođe unutra mogu da vide druge igrače, dok crvi izvan zgrade mogu uvek da se vide. Zato je korisno za igrače da uđu u ove zgrade, tako da mogu da dođu do ispuštanja na druge koji ulaze u zgradu ili kanal. Međutim, povremeno bacanje bombe u otvoreni otvor može spolјa da ima za rezultat elegantno ubijanje, tako da naravno igrači moraju pažlјivo da izvagaju njihove mogućnosti. Ponuđeni nivoi (postoje tri u času pisanja ovog teksta) najveći su ikad viđeni u igri Worms i oni moraju to da budu da bi mogli da prime 32 igrača koji mogu da se pridruže meču. Podudaranja su podrazumevano višeplatformska, što znači da su PS4, PS5 i PC igrači svi povezani u jednu igru. Ovo može da se isklјuči tako da uklјučuje samo protivnike PlayStation Network-a, mada to znači da će PS4 igrači i dalјe biti u mešavini. Nivoi se brzo učitavaju, ali veći deo vremena učitavanja tokom igranja na PS5 čeka na ostale sporije sisteme da se učitaju.

GamePlayKao odobravanje prethodnih igara Worms, igrači svaki život započinju sa osnovnim oružjem, poput ručnog topa ili puške, i moraju da pređu mapu kako bi pronašli aktovke u kojima se može naći bilo koji broj oružja, granata, zdravstvenih kompleta ili drugih dodataka. Ubijeni igrači bacaju sve predmete koje su imali pri sebi, mada oružje zadržava isti broj municije kao i kada je bačeno. To znači da ćete ponekad uzeti u ruke neverovatno moćan raketni bacač Hammerhead, što je uzbudlјivo, ali biće potpuno prazan, što je definitivno razočaravajuće.

Međutim, čak i prazan šaržer je donekle koristan u Worms Rumble-u. Igrači zarađuju iskustvo na svemu – ne samo da igrač ima ukupni nivo, već i svako oružje. Jednostavno nošenje oružja daje XP što se duže drži, mada naravno nanošenje štete i ubijanje nagomilava najviše XP-a. Unapređavanjem oružja otklјučavaju se različite kože za kupovinu, koristeći valutu u igri koja se takođe deli na kraju svakog meča. Ovo je kapanje napredovanja koje se često viđa u mnogim igrama i deluje na vas da poželite da igrate još samo jednu rundu.

GamePlayTrenutno postoje tri različite vrste mečeva u Worms Rumble-u, uklјučujući Deathmatch, Last Squad Standing i Last Worm Standing. Iako postoje minimalne preporuke za nivo igrača, igrači od samog početka mogu da odaberu koji god mod žele. Deathmatch se preporučuje za nove igrače, najverovatnije zato što možete da se obnovite u roku od samo nekoliko sekundi, za razliku od druga dva moda koji ograničavaju igrače na po jedan život. Team17 se obavezao da će podržati Worms Rumble tokom dužeg vremena nakon lansiranja, a već smo videli kako se neki od ovih planova ostvaruju lansiranjem The Lab-a. Ovo sadrži eksperimentalne modove igre, koji mogu ili ne moraju da završe u igri, možda na osnovu povratnih informacija ili interakcije igrača; ovi modovi će se prikazivati samo određeno vreme. Nova mapa je takođe otkrivena u Deadly Docks ažuriranju, koje se igračima igre pruža besplatno.

Do sada, čini se da Team17 planira da uklјuči Worms Rumble vrhunsku kozmetiku, dok sve uklјučuje na najnoviju mapu, način igre ili lansiranje oružja. Ovo je, kao i obično, odlična strategija monetizacije, posebno ako uzmete u obzir da je Worms Rumble pokrenut kao besplatna igra za pretplatnike PlayStation Plus-a. Najverovatnije ima prilično igrača koji će programeru baciti neštoo novca kao napojnicu za besplatno pružanje takve igre.

Worms Rumble je zabavan preokret u proverenom Worms formatu. Iako može da se kupi samostalno za $14,99, s obzirom na prirodu njegovih online mečeva, većini igrača će biti bolјe da se pretplate na PlayStation Plus i dodaju ga u njihovu biblioteku putem besplatnog preuzimanja ponuđenog ovog meseca. Bez obzira na to, Worms Rumble vredi igrati nekoliko rundi, a zatim još par, i tako dok ne bude iznenada 2 sata ujutro i zaista bi trebalo da spavate jer imate posla za nekoliko sati, ali još samo jedna igra ne može da našteti ionako ste tako blizu otklјučavanja te sledeće kože… Iako razarajući teren možda više neće biti odlika, interaktivnost prostranih mapa to nadoknađuje. Worms Rumble je lak za igranje, ali ga je teško savladati i vredi vašeg vremena bez obzira da li ste lјubitelј serije ili uživate u brzim takmičarskim igrama koje testiraju vaše reflekse i brzo razmišlјanje.

Borbe u stvarnom vremenu funkcionišu prilično dobro

  • Sav stil prošlih Worms igara
  • Zabavno je koristiti ručnu bombu, bacač ovaca i drugo klasično oružje
  • Još nema mnogo modova igre ili mapa
  • Nema rušivog terena

Worms Rumble (PS5) was last modified: 18 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Worms Rumble (PS5) appeared first on ITNetwork.

Original Article