World War Z: Game of the Year Edition

0
80

World War Z: Game of the Year Edition je zabavan i krvav način za bekstvo iz stvarnog sveta, čak i ako je to samo nakratko. Jedna od najnovijih igara programera Saber Interactive, definitivno je jedan od njihovih kraćih naslova jer glavnu priču možete da dovršite u roku od nekoliko sati, ali ipak je to dugoročno dobrodošlo putovanje. To nije jedna od najinventivnijih zombi igara u skorijem vremenu – to bi za nas trebalo da bude The Last of Us – ali ipak je zabavna igra. Stilski gledano, oseća se izvanredno slično seriji Dead Rising u kojoj možete da pođete na horde zombija odjednom i to uradite sa lakoćom. To je sigurno zabavno, ali to je jedan od najvećih problema sa igrom u celini.

Tu se dolazi do tačke u kojoj se praktično osećate nepobedivo i zato se osećate kao da možete da radite sve što želite i nećete biti ubijeni. Skoro je previše lako ubiti zombije, ali priznajemo da je to zabava. U World War Z, možete da preuzmete kontrolu nad jednim od dvanaest likova – Angel, Arnetta, Bunko, Daniel, Dina, Ethan, Ivan, Judd, Oksana, Sergey, Tashaun i Timur. Svaki od njih takođe ima njegovu osnovnu klasu oružja. Na primer, ako kao igrač odlučite da igrate kao Angel, opremlјeni ste revolverom. Ako izaberete Ivan-a, opremlјeni ste snajperskom puškom. Ili možete stvari da pojednostavite i izaberete iz šest različitih klasa – Gunslinger, Hellraiser, Fixer, Medic, Slashher i Exterminator. Svaka od njih ima svoje jedinstvene kvalitete koje će drastično promeniti način na koji igrate igru. Ako odlučite da igrate kao Gunslinger, mnogo ste precizniji sa oružjem i napravićete veću štetu vašim oružjem po izboru. Ali ako odlučite da igrate kao Hellraiser, onda ste puno efikasniji sa eksplozivima i tako dalјe.

Igra takođe ima prilično impresivan svet za istraživanje. Gledajući kako postoji pet različitih misija – Nјujork, Jerusalim, Moskva, Tokio i Marsej – svaka traje oko pola sata ili tako nešto, uvek ima nečega da se otkrije. Iako su ove misije definitivno kratke, dizajn mape je prilično velik i zabavan za istraživanje. Uzmimo za primer prvu misiju, Nјujork. Krenuli ste sa vašim timom na krovu dok se spremate da prođete kroz grad vozom u nadi da ćete pobeći. Odatle se vi i vaši saveznici spuštate u masivni tržni centar koji je preplavlјen undead-ima, i morate da učinite sve što je potrebno da biste se odbranili i pobegli.

Ali koliko je zabavno lutati po velikoj mapi i skidati hilјade zombija sa vama i vašim saveznicima, ovde je priča prilično dosadna. Sve u svemu, prati isprobanu formulu grupe preživelih koja je imala normalne živote pre nego što se epidemija dogodila. Neki od njih su izgubili njihove volјene i učiniće sve što je potrebno da vide novi dan. Nije ništa sjajno, ali većina lјudi će želeti da igra ovu igru samo da bi ubila neke zombije, i to je sasvim u redu i razumlјivo.

Za igrače koji žele samo kupe igru iz tog razloga, vaš omilјeni način igre će više nego verovatno biti multiplayer. Igrač ili više igrača protiv zombija samo je jedna od mnogih različitih podkategorija koje možete da birate u meniju za više igrača, režimu igre koji tera dve ekipe jednu protiv druge, a pritom morate da se branite od hordi undead. Pored toga, Swarm Deathmatch je zabavan i vedar zaokret na tradicionalnom režimu Team Deathmatch u kome dva tima moraju da pokušaju da ubiju što više zombija. Pobeđuje tim sa najviše ubijanja.

Ili, ako želite da je pojačate, možete da uradite Swarm Domination, koja ohrabruje igrače da osvajaju različite zone kako bi stekli bodove i preživeli napad. King of the Hill vidi igrače koji moraju da drže jednu zonu da bi sakupili bodove, Scavenge Raid omogućava igračima da osvajaju različite resurse u mapi za bodove, a Vaccine Hunt je spin za klasičnu igru Capture the Flag, ali umesto zastave morate da zaštitite vakcinu od uništavanja.

Sve u svemu, World War Z je zabavna multimedijalna zabava. Nema neku preciznu i visceralnu priču koja će vas oduševiti na način kao što to mogu i druge igre, a oseća se malo razočarenje, ali oni koji traže zabavu zombi ubijanja, koja može da se igra sa gomilom vaših prijatelјa, igra definitivno čini pravu stvar.

World War Z: Game of the Year Edition was last modified: jul 6th, 2020 by ITN Team

The post World War Z: Game of the Year Edition appeared first on ITNetwork.

Original Article