World of Warcraft: The Burning Crusade Classic

0
120

World of Warcraft: The Burning Crusade Classic prvo je proširenje za Blizzard-ov nostalgični povratak u rane dane njegove inovativne fantazije MMORPG. WoW Classic je bio i zanimlјiv društveni eksperiment i pokaz kako da se vratite na imanje sa prvobitnom bazom podataka; ovo poslednje se demonstrira u očuvanju svih relikvija dizajna igre koje su rasute po celom Azeroth-u klasične osnovne igre.

Prva ekspanzija igre, međutim, postavlјa zanimlјivo pitanje za njene korisnike – koliko Blizzard može da se promeni bez žrtvovanja identiteta klasičnog iskustva? Pojačanje nivoa koje je ponuđeno igračima koji ga kupe bio je glavna kontroverza o WoW: Burning Crusade Classic, koja je pokrenuta, ali tokom sledećih nedelјa, problem je u velikoj meri opao nakon avanturista koji su naoružani u Outland-u kao deo ekstenzije. Pojačavanje nivoa je uglavnom moderna pogodnost koja malo utiče na iskustvo The Burning Crusade Classic, koji ostaje impresivan u njegovom obimu.

The Burning Crusade ClassicNarativni opseg The Burning Crusade Classic je World of Warcraft u najbolјem svetlu, spoj poznatih, ali dobro urađenih fantastičnih tropova u kombinaciji sa nekim bizarnim naučno-fantastičnim i metafizičkim elementima kako bi se stvorila kohezivna i uverlјiva priča. Neki od najpoznatijih zlikovaca u igri 2021. godine dobili su njihov fokus u The Burning Crusade Classic, dok je Illidan u njegovom još neiskorištenom najbolјem koje tek predstoji i predstavlјanje Prince Kael’thas utoliko je efektnije sada kada mnogi igrači znaju šta ga čeka tokom čitavog perioda godina nakon izlaska ekspanzije. Ponovno posećivanje područja Outland-a – posebno Nagrand ostaje neverovatno za istraživanje kao i 2007. godine – i dalјe izaziva isti osećaj čuđenja i razmera.

GamePlayGameplay se prilično dobro slaže sa očekivanjima za projekat poput WoW Classic, sa The Burning Crusade koji uvodi deset novih nivoa, nove sposobnosti za svaku klasu, nekoliko novih inovacija u igri u obliku prve klase za svaku dotičnu frakciju i neverovatno dirinčenje. Potonji je svakako jedna od privlačnosti za mnoge koji smatraju The Burning Crusade Classic zanimlјivom mogućnošću, ali će takođe biti glavna prepreka za ulazak bilo koga sa obzirom da isproba kakav je WoW bio u 2007. Jednostavno rečeno, dirinjčenje u Burning Crusade Classic je vrsta sveobuhvatnog, brutalnog poduhvata koji retko ima dom u igrama napravlјenim u modernoj eri.

The Burning Crusade Classic Taj kvalitet nije pozitivan ili negativan sam po sebi, ali će definitivno iskriviti mišlјenje lјudi o ekspanziji u celini. Potrebno je desetine sati da se napreduje kroz oskudnih deset nivoa, nešto što je ili uzbudlјiva perspektiva za veterana koji se vraća ili odmahivanje glavom onima koji nisu upoznati sa utroškom puno vremena oko malih stvari što je bilo klasično MMORPG iskustvo. Kao igra 2021. godine, The Burning Crusade Classic traži strašno puno od njegovih igrača, kako u pogledu vremena, tako i strplјenja. Nostalgija je moćan motivator, ali biti ubijen od strane Fel Reaver-a Hellfire Peninsula je šarmantno samo prvi put kada se to dogodi, dok je reputacija na kraju igre podsetnik da je, za sve nedostatke modernih ekstenzija poput Battle for Azeroth i Shadowlands, MMORPG je daleko napredovao u načinu na koji predstavlјa „igru posle igre“ koja čeka igrače koji su postigli maksimalan nivo.

GamePlay S tim u vezi, verovatno nema mnogo onih koji igraju kroz The Burning Crusade Classic koji već nisu izbliza upoznati sa njegovim vremenom žednim ludorijama, a oni koji prvi put stižu u Outlands verovatno su tamo da iskuse upravo to. Dok je dirinčenje u Burning Crusade Classic i njegova najveći slabost, to je takođe jedna od glavnih snaga u očima velikog broja njegovih potencijalnih igrača. Iako ekspanzija pokazuje njenu starost – verovatno čak i više od osnovnog iskustva WoW Classic – takođe podseća na to koliko su neke od najranijih ekspanzija igre bile moćne u celini. Sve što je zaradjeno u World of Warcraft: The Burning Crusade Classic dobro je i istinski zaradjeno, a zajednička patnja igrača koji samo pokušavaju da podignu njihovu reputaciju ili za njihov glavni predmet dobiju najbolјe mesto u slotu je nešto što može da ima za rezultat neočekivana prijatelјstva.

Na kraju, World of Warcraft: Burning Crusade Classic je više isti; vremenska kapsula koja uspešno štiti i ponovo stvara iskustvo proširenja MMORPG-a iz 2007. godine i spretnošću i pažnjom dovodi ga do 2021. godine. To nije savršena ekspanzija – svakako po modernim standardima – ali takođe ne pokušava to ni da bude. Imajući to na umu, teško je ne preporučiti The Burning Crusade Classic nikome ko žudi za starim vremenima dirinčenja MMORPG-a, i to je odlična lekcija iz istorije za one koji su propustili tu generaciju igara ako imaju strplјenja za to.

World of Warcraft: The Burning Crusade Classic was last modified: 12 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post World of Warcraft: The Burning Crusade Classic appeared first on ITNetwork.

Original Article