Wolf Among Us 2 odložen za 2024. godinu

0
43
wolf-among-us-2-odlozen-za-2024.-godinu

Developer iza Wolf Among Us 2, vaskrsli Telltale Games, najavio je još jedno odlaganje očekivanog nastavka, koji će sada doći ne ranije od 2024. godine. Teška odluka je doneta iz nekoliko razloga, kao što su sprečavanje crunch kulture i želja da se pređe na Unreal Engine 5.

Telltale je u nedavnom intervjuu za IGN raspravljao o razlozima za izbacivanje The Wolf Among Us 2 iz planova za 2023. godinu. Prema rečima generalnog direktora studija Džejmija Otilija, zbog izazova obnove Telltale-a tokom pandemije COVID-19 i zapošljavanja novog osoblja, tim se suočio sa teškim izborom: ili da objavi nezavršeni projekat ove godine kao što je obećano ili da se oslanja na crunch da završi rad.

„Nikome od nas ne koristi da isporučujemo nešto što nije spremno. Ako izbacimo ovu igru, a ona nije spremna, raspašćemo se u komadiće“, rekla je Otilie. „Očekivanja su prilično velika, a mi želimo vremena da to ispunimo i želimo da budemo ponosni na to.” Što se tiče cruncha, Džejmi Otili je rekao da ova nova verzija Telltale-a jednostavno neće to učiniti, jer „nije fer tražiti to“ od novozaposlenog osoblja – bez obzira koliko je ovaj nastavak važan za studio. 

Još jedan razlog za kašnjenje je nedavna odluka Telltale-a da pređe na Unreal Engine 5 u potrazi za novim zanimljivim funkcijama. To znači ponavljanje “popriličnog posla” koji je već urađen u starijoj verziji endžina, ali nadamo se da će trud biti vredan toga. Međutim, sada je nepoznato da li će se Wolf Among Us 2 i dalje pojaviti na PS4 i Xbox One, kao što je prvobitno planirano.

— Telltale Games (@telltalegames) March 1, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More