Within the Blade

0
555

Within the Blade vas stavlja da igrate kao Hideaki koji je na misiji da oslobodi Japan od zlog ratnog gospodara i njegovih podređenih koji slučajno poseduju demonske kvalitete. Međutim, ako igrate nindža igru stare škole zbog njene priče, verovatno ćete uživati u Fast & Furious filmovima zbog sposobnosti Vin Diesel-a, pa pređimo na igranje. Srećom, Within the Blade je aktivan sadržaj koji može da izgleda retro, ​​ali ima dosta modernih elemenata pa se ne oseća baš kao davno izgublјena 16-bitna igra. Zapravo smo srećni zbog ovoga, jer previše indie igara pokušava da oponaša klasične igre, a malo njih zaista i uspeva, pa je igranje nečega što je besramno sveže, uzbudlјivo. Osim toga, kombinacija prikrivanja i akcije je uočlјiva pa bi se Within the Blade lako svideo fanovima bilo kog žanra.

Osnovni način igre Within the Blade-a će vas naterati da trčite i skačete dok koristite trenutno opremlјeno oružje za uklanjanje neprijatelјskih stražara. Imajući to na umu, morate da razmotrite mnoštvo dodatnih kontrola, posebno nakon što potrošite gomilu bodova na stablu nadogradnje da biste otklјučali još poteza. Iako je kontrola Hideaki-a osetlјiva i čvrsta, svakako je potrebno mnogo vremena da se naviknete na to kako se kreće, kao i na to kako da on izvede njegove specijalne poteze. Na primer, nakon što je potrčao uz zid, on će automatski pojuriti u suprotnom smeru, osim ako ne zadržite i verovatno ćete to zaboraviti u ranim fazama, pa ćete verovatno na kraju slučajno pasti u šilјastu jamu. Takođe, određeni napadi vas teraju da napredujete dosta napred što može da bude problematično pa ćete morati da mnogo vežbate.

Within the BladeUz sve to rečeno, ako imate strplјenja da se udobno složite sa zamršenim načinom na koji se Hideaki kontroliše, čeka vas jedna zadovolјavajuća avantura. Kampanja se sastoji od 5 područja sa po 5 faza u svakoj, što je prilično dugo, s obzirom na to koliko je teško. Prema tome, pretpostavlјamo da će brzi trkači imati oduška sa ovim. Pored toga, svaka faza ima spisak neobaveznih misija koje treba da završite, a vi ćete takođe biti ocenjeni kako biste zaradili dodatni novac i bodove iskustva. Ako želite više nakon završetka kampanje, tu su i 23 dodatna izazova koji su brutalno teški i za savladavanje zahtevaju veliku preciznost. To je solidna količina sadržaja u celini.

Within the BladeStruktura kampanje je jedinstvena po tome što možete da posetite selo nakon većine faza da biste kupili predmete, otklјučali više stabla veština i otkupili pronađeni materijal za izradu vaše sopstvene opreme i predmeta. Oh, i mačevi se na kraju lome pa ćete pre ili kasnije morati da nabavite novu opremu. Ono po čemu se sve ovo razlikuje je to što preuzimate nivoe po redu i ne možete da ih ponovo pregledate. Međutim, možete da učitate sačuvane statuse sa ranijih nivoa kampanje. Zbog toga ćete želeti da date sve od sebe u svakoj fazi jer ako ne zaradite dovolјno iskustva i gotovine, na kraju ćete biti daleko manje moćni nego da ste pokušali svaku fazu dok je niste usavršili.

Neki će možda ceniti ovu strukturu kampanje, ali mi lično smo smatrali da je to frustrirajuće, posebno kada smo došli do određenih boss-eva koji su nas preplavili dok smo jedva mogli da ih očešemo. Dakle, učitavanje prethodnog statusa da bi postalo moćnije na kraju je kampanju ponekad činilo prilično zamornom. Nakon što ste prešli nivo, sjajan je osećaj videti da ste se zaista dobro pokazali, iako jednostavno zarađivanje bilo kakvog iskustva ili zlata u nekim fazama može da se pokaže kao veliki izazov, pa pokušavanje iznova i iznova i iznova samo da biste se zadovolјili skromnim nagrada može da bude razočaravajuće iskustvo. Opet, sve se ovo oslanja na praksu i strplјenje.

Within the Blade definitivno će vas naterati da se osećate kao nindža i pod time mislimo da ćete morati neumorno da trenirate da biste postali majstor vašrg zanata. Kada to učinite, nagrada za skriveno ubijanje hordi stražara je lepa isplata, ali do nje se strmo penje.

Within the Blade was last modified: 20 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Within the Blade appeared first on ITNetwork.

Original Article