Witcher 3 do sada prodat u preko 28 miliona primeraka

0
36

iako je prošlo pet godina od izlaska, The Witcher 3: Wild Hunt i dalje beleži odličnu prodaju na svim platformama.

Kompanija CD Projekt je objavila najnoviji izveštaj poslovanja u prethodnom periodu gde je otkriveno da je broj prodatih primeraka ove popularne RPG igre prešao 28 miliona.

Poslednja objavljena cifra sredinom prošle godine je iznosila 20 miliona prodatih kopija ove igre, što znači da je prodaja u prethodnih nekoliko meseci bila izuzetno dobra. To je potvrđeno na 52. strani objavljenog izveštaja, gde je prodaja gotovo duplo bolja u odnosu na prethodne godine., i oko 53% prodaje sačinjava PC platfroma.

The Witcher 3 je 2019. godine dobio pravi porast popularnosti, pre svega dolaskom na Nintendo Switch, a krajem godine i sa izlaskom The Witcher serije na Netflix platformi, gde je u jednom trenutku zabeležen porast prodaje od 554 procenata.

Ova franšiza i dalje ostaje najbitniji izvor prihoda kompanije CD Projekt, pre svega treći deo, pošto je prema nekim izveštajima samo tokom prethodne dve godine samo na Steamu doneo zaradu veću od 50 miliona dolara, čime se ova kompanija našla na samom vrhu najprofitabilnijih u Poljskoj.

The post Witcher 3 do sada prodat u preko 28 miliona primeraka appeared first on PLAY!.

Original Article