Wintermoor Tactics Club

0
189

Akademija Wintermoor možda pruža najbolјe obrazovanje u okolini, ali za Alicia-u je to bio izazov. Jedva je pronašla grupu zalјublјenika u stone igre kada je direktor škole objavio da su svi klubovi u opasnosti da budu zatvoreni! Samo učešćem u sve izazovnijim borbama grudvanja svaki klub je mogao da nastavi. Kombinujući elemente vizuelnog romana i taktički RPG borbenog sistema, Wintermoor Tactics Club obavlјa odličan posao spajajući ih u kratku i slatku zabavu.

Igra je podelјena gotovo ravnomerno između dva stila, a ravnoteža je zaista dobro urađena. Rat klubova pruža pozadinu napetosti, konkurencije i prijatelјstva, jer se Tactics Club takmiči da postane Ultimate Club na Wintermoor Academy-i. Alicia može da poseti nekoliko različitih lokacija u kampusu Wintermoor, razgovarajući sa raznim studentima. Radeći to, ona uči više o školi kao celini i o učeničkom telu tokom obavlјanja sporednih zadataka; ovi kratki zadaci se vraćaju u taktičku borbu protiv RPG-a odigranu u klupskoj kampanji stolne igre, kao i pomaganje u dnevnim borbama grudvanja koje su diktirale koji klub opstaje. Na kraju krajeva, svaki klub koji izgubi borbu grudvanja odmah se raspada. Priča je oduševlјenje sa dobrim tempom, brzog dijaloga; jedina manja mana je to što se zaplet priče čini malo očiglednim, mada to čak ni posebno ne odvraća od zvezdanog pripovedanja igre, jer se veća priča i dalјe završava na zabavan način.

Wintermoor Tactics ClubVećina bitki u igri dolazi u obliku Tactics Club-ovih omilјenih zabava Curses i Catacombs, stilizovanih kao C&C. Za one koji su igrali stolnu avanturu poput Dungeons & Dragons ili taktički RPG poput Final Fantasy Tactics, borba bi trebala da izgleda prilično poznato: malo polјe razgraničeno kvadratima. Svaki saveznik i neprijatelј imaće šansu da se kreće i napadne jedanput po potezu, a raspoložive sposobnosti i naneta šteta modifikuju se različitim vrstama opreme i sposobnostima. Svaki lik ima osobu u igri koja u velikoj meri odražava njihove ličnosti i interese iz stvarnog života; klub dobija novog člana pošto je svaki drugi klub poražen. Jacob, prevarant grupe, igra lukavog rogue-a, dok goth metalhead Baphomet igra đavolicu nakon što se New Wave Appreciation Club raspao.

GamePlaySame kampanje su ono što zaista povezuje oba dela zajedno. Dok vođa kluba Colin vodi standardne C&C kampanje po priručniku, Alicia ručno izrađuje kampanje da bi dovela nove članove u redove; Pošto je svaki klub poražen, jedan član preusmerene grupe je pozvan u Tactics Club, unoseći njegov lični šarm trenutnim standardnim kampanjama. Kako članstvo raste, tako se pojavlјuju i borbene mogućnosti svakog karaktera. Ispunjavanjem zadataka, rešavanjem izazovnih opcionalnih bitaka i jednostavnim napredovanjem glavnog zapleta, svaki član može da stekne nove vrste opreme, otklјuča dodatne sposobnosti, pa čak i teži ka osvajanju naprednih klasa.

Wintermoor Tactics ClubKako više njih postane dostupno, igra slobodno podstiče igrače na eksperimentisanje, omogućavajući nekadašnjem paladin tank-u da postane berserker ili mounted spear-wielder da pređe iz primarnih fizičkih napada u magični powerhouse. Navigacija kroz menije radi zamene opreme i specijaliteta, promena članova stranke, aktiviranje sposobnosti u borbi i odlučivanje gde dalјe ići u školu je i brzo i lako i sa tastaturom i mišem ili sa kontrolorom. Na kraju svakog borbenog susreta, igrači dobijaju medalјe na osnovu njihovih performansi, a etape mogu da se slobodno ponavljaju onoliko često koliko je potrebno da se ti cilјevi ostvare.

Za veliku većinu igre, pravlјenje grupa može da se postavi prema sklonostima igrača, a scenske postavke igre često podstiču više od jednog rešenja na svakom nivou. Međutim, ta sloboda izbora nestaje tokom nekih borbi sa izazovima i majstorstvom, čiji je cilј da otklјučaju dodatne sposobnosti ili opremu za svaki lik. Ovi nivoi mogu da budu prilično strogi, pa je potrebno savladati specifične likove koji nose određene delove opreme, što je suprotno ostatku Wintermoor-ove filozofije da bi se pronašao stil igre koji je najprikladniji za pojedinog igrača. Tako rečeno, iako ove specifične borbe mogu da budu neuravnotežene ili izgledaju nepravedno, one su u potpunosti neobavezne, bez greške mogu da se uklјuče u bilo kojem trenutku, i igrači mogu uvek za novi lik koji bi se pojave da otvori dodatne mogućnosti.

Wintermoor-ov jak svet je pojačan kroz kombinaciju klasičnih i originalnim idejama i karaktera. Iako se tema borbe sa grudvom može učiniti kao da je direktno pokradena iz Final Fantasy Tactics Advance, Wintermoor Akademija predstavlјa kulturnu raznolikost bez da se išta od toga napravi, a odnosi između studenata stvaraju snažnu, verovatnu pozadinu koja izvrsno odskače od više fantastične priče koja ide pored svakodnevnih nevolјa srednjoškolaca. Dalјnji podkrepljivanje osećanja doživlјaja su kvalitetna muzika i snažan vizuelni stil koji će ostati sa igračem nakon što prođu desetak sati igre ili kada igra bude završena.

Wintermoor Tactics Club nas podseća na Persona seriju: obe igre sede na ivici britve spajajući zabavnu borbu sa društvenim igrama; obe se fluidno vezuju jedna u drugu zbog čega igra sjaji. Za sve koji su želeli da isprobaju personalizovani stil mešovitih žanrova, ali nisu želeli da ulože više od 100 sati u naslov, Wintermoor je čvrsta, dobro izbalansirana alternativa.

Wintermoor Tactics Club was last modified: 17 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Wintermoor Tactics Club appeared first on ITNetwork.

Original Article