Windows Media Player sada nudi CD ripanje

0
94

Kada čujete izraz "CD ripanje", vjerojatno pomislite na nešto što ste koristili jako davno, no Microsoft je odlučio upravo tu značajku (CD Ripping) ugraditi u najnoviju inačicu Media Player aplikacije.

Nova značajka je dio posljednje nadogradnje s oznakom 11.2206.30.0, no valja naglasiti da je trenutno podržan vrlo mali broj formata.

"U ožujku smo predstavili podršku za reprodukciju CD-a u Media Playeru. S najnovijim ažuriranjem dodajemo i podršku za kopiranje (ripanje) CD-a. Podržani formati u ovom izdanju uključuju AAC, WMA, FLAC i ALAC," objavio je Microsoft.

Koliko god nam ovo djeluje vrlo simpatično, nismo sigurni hoće li biti posebno korisno. Doduše, ako se spremate pobacati u smeće svoje stare CD-e i napraviti digitalni backup najdražih pjesmica, možda će vam mogućnost da to napravite uz pomoć Windows Media Playera biti najjednostavnije rješenje.

Osim Media Playera, Microsoft je nadogradio i aplikaciju kamere, pa nova inačica s oznakom 2022.2206.2.0 sada može skenirati barkodove i QR kodove.

Original Article