29. 12. 2016.

Windows ćete uskoro moći da instalirate glasovnim naredbama

Cortana, Microsoftov virtualni asistent, u novim verzijama će biti s vama i tokom instalacije.

Windows ćete uskoro moći da instalirate glasovnim naredbama

foto: b92.net

Oni koji su uključeni u Windows Insider program nove mogućnosti instalacije Microsoft Windows 10 operativnog sistema moći će da koriste već početkom nove 2017. godine. Ostatak korisnika će sve nove funkcionalnosti dobiti kada u javnosti bude dostupan Creators Update, a planirano je da se to dogodi tokom proljeća 2017. 

Jedan od najvažnijih noviteta, barem prema pisanju portala WindowsCentral dolazi u obliku mogućnosti instalacije Microsoft Windows 10 operativnog sistema – glasom. 

U glavnoj ulozi biće, naravno, Cortana, virtuelni asistent koji je već implementiran u Windows 10. Ali, Cortana će u novoj varijanti imati sposobnost da zajedno s vama prolazi kroz proces instalacije Windowsa. 

Glasovnim naredbama moći ćete da upravljate instalacijom, jer će Cortana “stanovati” u Windows Installeru i glasom ćete joj odgovoriti na sva potrebna pitanja i reći joj kada može da krene dalje s instalacijom. 

Ovakav način instalacije mnogi će jedva dočekati, a za one kojima se to čini nepotrebnim i preteranim, naravno da će Windowse moći da instaliraju kao i do sada, bez pomoći Corrtane…

Izvor:

b92.net

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Article source: http://www.pressonline.rs/plus/tehno/387549/windows-cete-uskoro-moci-da-instalirate-glasovnim-naredbama.html