Windows 10 korisnici sa starijim hardverom ne mogu da koriste neke popularne aplikacije

0
73
windows-10-korisnici-sa-starijim-hardverom-ne-mogu-da-koriste-neke-popularne-aplikacije

Summary

Mnogi korisnici Windows 10 operativnog sistema prijavljuju probleme sa nekim od popularnih aplikacija nakon poslednjeg ažuriranja koje je imao Microsoft Store. Glavni problem koji je korisnicima starijeg hardvera zajednički je da ne mogu koristiti aplikacije poput Calendar, Photos i Calculator […]

Windows 10 korisnici sa starijim hardverom ne mogu da koriste neke popularne aplikacije

Mnogi korisnici Windows 10 operativnog sistema prijavljuju probleme sa nekim od popularnih aplikacija nakon poslednjeg ažuriranja koje je imao Microsoft Store. Glavni problem koji je korisnicima starijeg hardvera zajednički je da ne mogu koristiti aplikacije poput Calendar, Photos i Calculator nakon ažuriranja u januaru 2024.

Aplikacije se obično ažuriraju direktno preko prodavnice, nezavisno od samog operativnog sistema, što je generalno dobra stvar jer omogućava stabilizaciju i nadogradnju aplikacija bez čekanja na ažuriranje OS-a. Međutim, u ovom slučaju, ažuriranje je rezultiralo problemima za korisnike starijeg hardvera.

Obraćanje na Feedback Hub-u takođe nije bilo uspešno, jer je i taj deo sistema takođe bio pogođen greškom. Korisnici su se okrenuli Microsoft forumu podrške, gde su izneli svoje probleme i iskustva.

Problemi su najčešći kod korisnika sa Intel Core 2 Duo i Quad, kao i AMD Athlon čipovima. Iako ove komponente tehnički nisu navedene kao kompatibilan hardver za Windows 10, do sada su korisnici uspešno koristili operativni sistem. Međutim, ovo ažuriranje je prouzrokovalo inkompatibilnost sa starijim hardverom.

Iako se Microsoft zvanično nije oglašavao povodom ovog problema, korisnici se nadaju da će sledeće Windows ažuriranje rešiti ovaj problem. Do tada, korisnicima starijeg hardvera jedino preostaje da sačekaju nadogradnju i da se nadaju da će se problem popraviti.

Često postavljana pitanja (FAQ) na osnovu glavnih tema i informacija iznetih u članku:

1. Koji problemi su prijavljeni od strane korisnika Windows 10 operativnog sistema?

– Korisnici starijeg hardvera prijavljuju probleme sa aplikacijama poput Calendar, Photos i Calculator nakon januarskog ažuriranja koje je imao Microsoft Store.

2. Kako se obično vrši ažuriranje aplikacija na Windows 10 operativnom sistemu?

– Aplikacije se obično ažuriraju direktno preko prodavnice, nezavisno od samog operativnog sistema.

3. Koji je glavni problem koji je korisnicima starijeg hardvera zajednički?

– Glavni problem je da ne mogu koristiti aplikacije poput Calendar, Photos i Calculator nakon ažuriranja u januaru 2024.

4. Koji su postupci korisnika u rešavanju ovog problema?

– Korisnici su se obraćali na Feedback Hub i Microsoft forum podrške kako bi izneli probleme i iskustva.

5. Koji su najčešći problemi prijavljeni od strane korisnika sa starijim hardverom?

– Najčešći problemi su kod korisnika sa Intel Core 2 Duo i Quad, kao i AMD Athlon čipovima.

6. Da li su ove komponente navedene kao kompatibilan hardver za Windows 10?

– Tehnički gledano, ove komponente nisu navedene kao kompatibilan hardver za Windows 10, ali su korisnici do sada uspešno koristili operativni sistem.

7. Da li se očekuje da sledeće Windows ažuriranje reši problem?

– Iako se Microsoft zvanično nije oglašavao povodom ovog problema, korisnici se nadaju da će sledeće Windows ažuriranje rešiti ovaj problem.

Srodni linkovi:

Windows

Microsoft Forum podrške

Read More